Sveučilište otvorilo svoju tiskaru pa za 350 tisuća maraka usluge tiska dalo drugoj tvrtci

Sveučilišna tiskara
Ilustracija / SUM

U četvrtak je u Mostaru od strane Sveučilišta u Mostaru otvorena Prva Sveučilišna tiskara u Bosni i Hercegovini. Iz Sveučilišta su naveli kako se radi o moderno opremljenoj elektroničkoj tiskari koja će omogućiti puno lakše tiskanje svih izdanja nastavnika i publikacija Sveučilišta. 

Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru Ivo Čolak kazao je kako će tiskara raditi punom parom i bit će u potpunosti iskorištena, a značit će i ogromnu uštedu Sveučilištu.

Presijecanjem vrpce tiskaru, a zatim i galeriju svečano su otvorili dr. Dragan Čović, predsjednik HNS-a BiH, prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije te dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar.

Otvorili tiskaru, a dodijelili Ugovor za usluge tiska drugoj tvrtci

Unatoč tome što sada imaju svoju vlastitu tiskaru, Sveučilište u Mostaru je objavilo nabavku te na osnovu iste i dodijelilo Ugovor o nabavki usluga tiska za Sveučilište u Mostaru. Tako je posao od 355.883 maraka bez PDV-a dodijeljen tvrtci Fram-Ziral d.o.o. Ugovor bi trebao trajati od 03.12.2020. godine do 03.06.2022. godine.

S obzirom da je sveučilišna tiskara namijenjena za lakše tiskanje svih izdanja nastavnika i publikacija Sveučilišta, za vjerovati je kako će ova nabavka biti iskorištena za neke druge tiskarske usluge koje očito moderno opremljena elektronička tiskara Sveučilišta ne može pokriti.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.