Svečano zatrpavanje rupe 18. svibnja; ĆAVAR "Ovo je veliki korak za Mostar"

Svečano zatrpavanje rupe 18. svibnja; ĆAVAR "Ovo je veliki korak za Mostar"

Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara donio je rješenje o konačnom zatrpavanju rupe u Ulici kneza Domagoja

Prema zaključku donesenom 6. svibnja, dozvoljava se izvršenje rješenja Službe za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara od 6. ožujka 2019. godine, prema kojem je investitoru 'Promark' d.o.o. Mostar (Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću), zbog bespravno izvedenih radova, naređeno zatrpavanje građevinske jame te dovođenje terena u stanje prije vršenja iskopa.

Također, zaključkom se određuje kako će zatrpavanje građevinske jame izvršiti J.P. 'Komunalno' d.o.o. Mostar 18. svibnja 2021. godine od 9 sati. Izvršenje se provodi na teret izvršenika 'Promark' d.o.o., a obavit će se uz asistenciju pripadnika nadležne Policijske uprave.

"Prvi zaključak o izvršenju zatrpavanja donesen je 17. srpnja prije nego je Gradska uprava otišla na godišnji odmor. Nakon toga su uslijedili drugi i treći, a ovo sada je četvrti, a nadam se i konačni zaključak o zatrpavanju jame. Građani, moji susjedi i ja na ovo čekamo oko dvije godine", kaže vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara Boška Ćavar.

Ističe kako se nada da je ovo jedan novi početak za Mostar.

"Nadam se da će ovo biti početak jednog boljeg i ljepšeg grada. Isto tako, nadam se kako će ovo biti snaga građanima i ohrabrenje da smiju prijaviti i upozoriti investitore da ne mogu kopati gdje im padne na pamet. Smatram da je ovo za Mostar jedan veliki korak. Svi koji imaju probleme neka ih prijave i neka se oni rješavaju da grad bude grad, a ne kasaba", rekla je Boška Ćavar u izjavi za Hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.