FOTO  STUDENTSKI PROSVJEDI U MOSTARU Rektoru pjevali 'Izađi mala'

Studentski prosvjedi
hercegovina.info

Više stotina studenata Sveučilišta u Mostaru prosvjedovalo je danas ispred zgrade rektorata Sveučilišta u Mostaru. Studenti traže smanjenje cijena školarine, te da nastava bude redovita.

Prosvjed su pratile brojne novinarske ekipe, ali i snimatelji Rektorata, koji su s balkona bilježili tko nazoči prosvjedu, što je mirisalo na Sjevernu Koreju. 

 

Cijena semestra i ove godine iznosi minimalno 750 maraka, a Sveučilište nije vodilo brigu o tome da su brojni roditelji u ovoj godini zbog pandemije ostali bez posla, kao i da djelomična ili potpuno online nastava ne opravdava tu cijenu.

Valja istaknuti kako je predsjednik mladeži HDZ-a BiH pozvao svoje organizacije da se ne priključuju prosvjedima, premda je jasno da se gore navedeni problemi odnose na sve studente.

16:15 - Organizatori prosvjeda bacili su loptu u dvorište rektora, koji je pokušavao igru prebaciti na politički teren, nikad ne odgovorivši na naš upit o smanjenju cijene školarine. Upitan što to znači, Dario Hrkać je kazao da je dosta igre sa studentima.

"Dosta nam je igre sa studentima, neka se igraju s loptom, a ne sa studentima", rekao je Hrkać za hercegovina.info.

15:45 - Ispred zgrade rektorata ori se "Izađi mlada"

15:21 - Istaknuti su brojni transparenti; "Smanjite školarinu", "Nemamo za germe", "Fajrunt", "Evo za kave". 

Studentski prosvjedi

15:15 - Studenti se okupljaju pred zgradom rektorata Sveučilišta u Mostaru

Studentski prosvjedi

Kako je i najavljeno, grupa "Studenti protiv online nastave" danas je organizirala prosvjednu šetnju.

Unatoč ružnom vremenu studenti su se odazvali u velikom broju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odlukama Sveučilišta. Do 15:30 je okupljanje pred zgradom rektorata Sveučilišta u Mostaru, a zatim se kreće u mirnu šetnju koja će trajati velikih 5 minuta, preko nogostupa i pješačkih prelaza na dobro poznatom kružnom toku “Rondo”.

Nakon toga slijedi povratak na polazišnu točku gdje će se uz motivacijsku glazbu pokazati nezadovoljstvo nametnutoj online nastavi ostalim temama koje smetaju studentima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.