Studenti online, a Radman za HDZ-ovce održao predavanje na Sveučilištu

Sveuilište Mostar
SUM

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Gordan Grlić Radman s izaslanstvom boravio je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru te je tom prilikom održao sastanak s upravom Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem te je za istaknute HDZ-ovce održao predavanje na temu „25 godina Daytona“.

Jedan od organizatora studentskih prosvjeda, Dario Hrkać, ironično se pita zašto i ovo predavanje nije održano online: "Napominjemo, nastava se odvija u kombiniranom modelu, koji je zapravo u većem dijelu online i cijena semestara je ostala ista. Je li se moglo i ovo predavanje Gorana Grlića Radmana odvijati samo online, kao što se i studentima tako radi?", stoji u njegovom upitu.

Hrkać je ponovio kako Sveučilište podržava politiku jedne stranke jer ih je ta stranka i na te pozicije postavila, pa tako vraćaju “dugove”: "Ovim potezima naše tvrdnje su se pokazale istinom, pa zato im toliko i smeta", navodi Hrkać.

Sveuilište Mostar

Podsjetimo, sukladno zapovijedi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, na otvorenom smije biti najviše do 50 ljudi, a u zatvorenome najviše do 25 ljudi s tim da se sva okupljanja moraju odvijati u prostoru koji omogućuje distancu od najmanje 2 metra.

Izuzetak od te zapovijedi imaju održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine HNŽ-a, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ako ćemo tražiti dlaku u jajetu, kako su to prethodno činili i sa Sveučilišta, čini se da u ovom slučaju nisu poštovane mjere Kriznog stožera, na koje su se Studentski zbor, ali i Sveučilište pozivali pri odabiru kombiniranog, odnosno online modela nastave.

Među odabranima koji su kršili mjere, bili su Dragan Čović te HDZ-ova uzdanica za lokalne izbore u Mostaru i ravnatelj Doma zdravlja - Mario Kordić.

I dok studenti nastavu pohađaju online, u svoje slobodno vrijeme se druže u kafićima i diskotekama.