Studenti Medicinskog fakulteta obavljati će praksu u ZZO HNŽ

studenti medicine, praksa

U Mostaru je jučer potpisan sporazum o suradnji u nastavnoj i stručnoj djelatnosti između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Zavoda zdravstvenog (ZZO) osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije.

Na ovaj način je ZZO postao nastavna baza Medicinskom fakultetu, čiji će studenti, u okviru predmeta Socijalna medicina i menadžment svoje teorijsko znanje upotpuniti praktičnim radom.

Kazao je to nakon potpisivanja sporazuma prof. dr. Milenko Bevanda, dekan Medicinskog fakulteta, dok je Rade Bošnjak, direktor ZZO-a, naglasio kako je veoma važno da studenti dobiju sliku o tome kako zdravstveni sistem funkcionira, od čega zavisi i koje su mu mogućnosti.

Prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta, kazao je da na svim fakultetima nedostaje dovoljno kvalitetna praksa.

- Nedostaje nam i prohodnost eksperata, stručnjaka iz različitih sistema. Bili smo dugo zatvoreni i samodopadni, da sve znamo i da smo najbolji, no evropska iskustva tako ne govore. Oni traže jaku sinergiju teorije, znanstveno-istraživačkih institucija i praktičnih dostignuća, odnosno primjenu tih znanja u određenim institucijama - istaknuo je Tomić.