ŠTRAJK ZDRAVSTVENIH DJELATNIKA "Izađite na prozore i pljeskom podržite prosvjednu šetnju"

Zdravstveni djelatnici Medicinsko osoblje
hercegovina.info

Reprezentativni sindikat Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ koji čini jedanaest Osnovnih organizacija  danas će od 10 sati održati štrajk upozorenja i prosvjednu šetnju. Zajedno će se boriti za prava 2600 djelatnika, točnije za potpisivanje novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriju HNŽ.

Tim povodom se je pismo podrške poslao i Nezavisni strukovni sindikat   radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji te nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ-a:

"Provest će se štrajk upozorenja i prosvjedna šetnja ulicama Mostara zbog nepotpisivanja novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriju HNŽ i zbog dosadašnjeg bahatog odnosa resornog ministra zdravstva gosp. Gorana Opsenice posebno sektora rada pri Ministarstvu zdravstva i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije prema radnicima zaposlenim u zdravstvu. 

Ovim putem molimo sve građane Mostara posebno one koji stanuju u ulicama kojima će se kretati prosvjedna povorka i to posebice u ulicama Stjepana Radića, Bulevar/Hrvatskih branitelja, Kralja Tomislava, Kneza Domagoja i Splitska ulica da sa svojih prozora pljeskom podrže zdravstvene radnike i iskažu poštovanje prema njihovoj borbi za povećanje plaća i dostojanstven život. Ispred zgrade Vlade HNŽ predsjednici sindikata će dati izjave za medije kojima zahvaljujemo na nesebičnoj podršci u ovim teškim trenutcima", stoji u pismu koje potpisuje predsjednik Dalibor Vuković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.