ŠTETA SE ZBRAJA Zbog požara kod Mostara, preporučeno prokuhavanje vode

Požar Salakovac gume
PVP Mostar

U srijedu (15. studenog) ujutro oko 6 sati mostarskim vatrogascima je prijavljen požar na divljoj deponiji koju čine uglavnom odbačene automobilske gume i otpad od guma. Tog dana vatrogasci su intervenirali s nekoliko vozila i požar su gasili do kasnih noćnih sati. Tijekom jučerašnjeg dana, pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar zbog ovog požara intervenirali su od 9:15 sati do 15:10 sati. Dva puta su i tijekom današnjeg dana išli na intervenciju na ovo požarište, potvrđeno je za Hercegovina.info iz PVP Mostar.

Spriječeno je širenje vatre koja je u jednom trenutku bila ugrozila i okolne poslovne objekte. Zbog ovog požara, koji nije u potpunosti ugašen do trenutka zaključenja ovog teksta, iz mostarskog Vodovoda preporučili su stanovnicima bjelopoljske kotline prokuhavanje vode.

Inače, u blizini mjesta gdje je izbio požar nalazi se izvorište pitke vode kojom se opskrbljuju stanovnici sjevernih prigradskih naselja Mostara.

Iz Vodovoda su naveli da je infrastruktura izvorišta u potpunosti zaštićena i sigurna te se upućuju preporuke zbog poduzimanja preventivnih mjera, prenosi 'Dnevni avaz'.

Za Hercegovina.info iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) su potvrdili da policija poduzima mjere i radnje u svojoj nadležnosti, traga za osumnjičenim, te je upoznala gradske i županijske inspekcije čija je to nadležnost.

Stanovnici ovog područja Grada Mostara danima, zbog požara, trpe nesnosan smrad koji se širi sa navedene deponije.