ŠPAGO Očekujem da Koalicija za Mostar bude pobjednička; MARIĆ Mi smo sve učinili da Bošnjak bude gradonačelnik

Koalicija za Mostar, šerif špago, Salem Marić
Screenshot/N1

Nakon zatvaranja birališta u Mostaru počele su konferencije za medije u političkim stožerima. 

Pred novinare je među prvima izašao Šerif Špago ispred Koalicije za Mostar.

"Ono što je bitno napomenuti da današnji izborni dan u gradu Mostaru je protekao u relativno finoj atmosferi bez nekih težih narušavanja izbornog procesa uz pojedinačne slučajeve o kojima ste bili vjerojatno izvještavani od strane Gradskog izbornog povjerenstva. Mi u Koaliciji smo zadovoljni da su u najvećoj mjeri ispoštovane sve procedure koje su predviđene na biračkim mjestima, a posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji da su građani izašli na izbore i iskoristili svoje pravo. Prema prikupljenim podacima koje smo prikupili preko naših promatrača izlaznost u gradu Mostaru na ovim izborima je oko 52 posto. Imajući u vidu da u to ne ulaze glasovi ljudi koji su glasovali putem mobilnih timova i putem covid timova, očekujemo da će ona biti veća nego je bila na izborima 2018. godine. Koalicija za Mostar očekuje da na nivou ove izlaznosti budemo pobjednička koalicija. Mi smo očekivali da će izlaznost biti veća, ali ni s ovom izlaznošću nismo nezadovoljni", rekao je Špago.

Salem Marić predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar rekao je

"Nadamo se da ćemo imati više od 12, SBB, DF, SBiH i BPS - ovih pet stranaka će imati sigurno preko 12 vijećnika, 14 ili 15. Marić je poručio da je Koalicija za Mostar izašla s platformom, a svi koji su spremni da je prihvate dobro su došli", rekao je Marić te dodao.

"Matematika u Mostaru je najvažnija, mi imamo prirodne saveznike, znam koga bi voljeli. Ako ćete dvotrećinsku većinu - 24 vijećnika, natpolovičnu 18, a najvažnije odluke se donose dvotrećinskom većinom. Mi smo sve učinili da Bošnjak bude gradonačelnik, naš Zlatko Guzin, mislim da on to zaslužuje. Predstavljat će sve građane Mostara, to je pokazao u kampanji, siguran sam da će on biti gradonačelnik", istakao je Marić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.