SOCIJALIZACIJA, NE EKRANIZACIJA Policija će ispratiti prosvjednu šetnju prema prijavi

Škola
hercegovina.info

"Udruga roditelja Naša djeca 2014." od MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije je za današnju prosvjednu šetnju dobila odgovor kako će policija prema prijavi ispratiti današnji događaj, bez pisanog rješenja.

Tako će prosvjedna šetnja pod geslom "Socijalizacija, ne ekranizacija" započeti u 17:45 minuta.

17:45-18:00 

Okupljanje sudionika na Španjolskom trgu. Obvezno nošenje maski, ako se ne može osigurati distanca od 2 metra. Dijeljenje tkanine od strane redara i redanje sudionika kako bi se poštovala distanca.

18:00-18:10 

Pozdrav organizatora okupljenima, čitanje zahtjeva Udruge i uputa okupljenima o poštivanju epidemioloških mjera za skupove. 

18:10 

Početak prosvjedne šetnje „SOCIJALIZACIJA, NE EKRANIZACIJA“

Ruta prosvjedne šetnje: Španjolski trg preko ulice  Nikole Šubića Zrinskog (Lenjinovo šetalište) do Trga hrvatskih velikana (Rondo), skretanje desno u ulicu kralja Tvrtka do križanja s ulicom kralja Zvonimira, skretanje desno u ulicu kralja Zvonimira i šetnja do ulaza u park Zrinjevac preko puta „Staklene banke“, te nastavak do fontane u parku Zrinjevac gdje će biti postavljen štand Udruge. 

NAPOMENA: zbog poštivanja distance, moguće je da će dio sudionika krenuti i kasnije, te pozivamo sve koji nam se ne mogu pridružiti odmah u 18:10 sati da to učine na način da zatraže trakninu od redara na Španjolskom trgu i pridruže se posljednjem sudioniku povorke zaključno do 19 sati.

18:30 

Izjave za medije kod štanda Udruge (fontana u parku Zrinjevac) 

18:40-19:30

Potpisivanje peticije za podršku zahtjevima Udruge roditelja Naša djeca 2014 i dijeljenje Zahtjeva za za osiguranjem minimalnih tehničkih uvjeta za praćenje nastave na daljinu koji su roditelji osobno pozvani predati u srijedu, 16. 9. 2020. godine na protokol Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, u zgradi Vlade HNŽ-a, Stjepana Radića 3.

19:30 

Kraj prosvjedne šetnje

Za hercegovina.info su iz ove udruge rekli kako još nisu dobili odgovor od Kriznog stožera HNŽ.