SKB MOSTAR Započeli redovni pregledi, ali u nešto manjem opsegu

SKB Mostar bolnica
hercegovina.info

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru s radom su počeli i 'hladni programi', odnosno pacijenti konačno mogu ići i naručivati se na svoje redovne preglede kako je to bilo i prije listopada 2020. godine kada su oni u potpunosti obustavljeni zbog pandemije koronavirusa. 

"Prema uputi Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, a s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, Sveučilišna klinička bolnica Mostar može u potpunosti obavljati hladni program što se i čini, iako u nešto manjem opsegu zbog štrajka određenog broja djelatnika", rekli su iz SKB Mostar za Hercegovina.info.

Nadaju se kako će što skorije pasti dogovor Vlade HNŽ-a i Sindikata kako pacijenti ne bi ispaštali.

"Menadžment SKB Mostar iskreno pozdravlja svaki napor Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar i Vlade HNŽ-a da pronađu zajedničko rješenje na obostrano zadovoljstvo, ali negodujemo da se put do rješenja prelama preko leđa pacijenata i njihovih života na način da smo primorani odgađati pojedine preglede te im tako ne pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu na koju imaju apsolutno pravo", poručili su iz SKB Mostar.

Povratak redovnih pregleda veliki je pomak za pacijente koji su iste morali raditi u privatnim poliklinikama. Ostaje nada da će uskoro biti potpisan i granski kolektivni ugovor između Vlade HNŽ-a i zdravstvenih djelatnika kako bi 'hladni programi' počeli raditi u punom kapacitetu te kako slučajevi koji nisu hitni ne bi postali upravo baš to.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.