SKAKAČ HRVATSKOM NOVINARU "Ako hoćeš da skočim, ne za***avaj nego plati 35 eura"

Stari Most Mostar, skakač, Skokovi sa Starog mosta
Denis Mahmutović/24sata

U Mostaru ima jedan most, zovu ga Stari most. Na njemu svakodnevno šetaju nevjerojatno hrabri mladići koji svoj kruh zarađuju skokovima u duboku Neretvu.

Fine su ti tene, nosiš košuljicu, a nemaš za skok? Ajde bolan, koga ti zaje*avaš, govori mi svisoka tip u speedo kupaćima. Doslovno svisoka jer balansira na ogradi Starog mosta dok me podcjenjivački procjenjuje, piše 24sata.hr.

"Ali ja bih napravio priču o tebi. Novinar sam i stotine tisuća ljudi bi čitale o tvom životu, čovječe. Možeš li zamisliti bolju promociju?"

Mulac, kaže da ima 23 godine, samo što ne padne od smijeha s mosta.

"Novinar. Halo bolan, BBC je radio priču o nama. Jel znaš ti što je BBC? Ajde ne zaje*avaj, ili daj 35 eura za skok ili ništa", ne da se mostarski ikar, jedan od suludo hrabrih mladića koji za život zarađuju sunovratima s dvadeset metara visokog mosta u ledenu, divlju Neretvu.

"A daj, mogu li te slikati, da imam barem nešto", ne odustajem.

"Vidi vamo. Skok ti je 35 eura, priča 500 eura. Sliku ne možeš dobiti nikako", govori on i okreće mi leđa.

Na trenutak mi kroz glavu sijeva vizija sebe kako skačem na njega i kako zajedno, kao Sherlock Holmes i profesor Moriarty, padamo u bezdan.

Bezobraznik me ostavio pokunjenog i samog na mostu. Bez skoka, bez priče i bez slike. Bez izjave. Bez ičega. Je*eni Mostar. Prčeviti su i tvrdoglavi do boli, a ne sjećam se da sam ikad upoznao srčanije i razdraganije ljude od ovih manijaka pod Veležom. Nasmijao sam se i otišao. Što ću? Prije će se srušiti most nego što će se ovaj pokolebati.

Ali prije toga sam ga svejedno slikao. Je*o ga BBC.