FOTO  SINDIKATI PORUČILI "Vlada namjerno odugovlači, nećemo prestati dok ne udovolje našim zahtjevima"

Zdravstveni djelatnici Štrajk
hercegovina.info

U tijeku je prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika HNŽ-a koji su jutros u osam sati stupili u generalni štrajk. 

Podsjetimo, sindikati traže potpisivanje novog Kolektivnog ugovora, te povećanje koeficijenta za 0.50 u prvoj godini, i 0.50 u drugoj godini. Zadnji dopis, gdje se odbija prijedlog Vlade ako nije istovjetan sa liječničkim, što znači povećanje od 0,5, sindikati su ministru Opsenici poslali 9. studenog, a na njega nije stigao odgovor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prosvjedna šetnja je na svom putu prema zgradi Vlade HNŽ-a zastala ispred COVID bolnice iz koje su izišli liječnici i osoblje kako bi im dali podršku.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković pozvao je Vladu HNŽ da odmah pripreme u dovoljnom broju primjeraka kolektivni ugovor u oblasti zdrastva: "Neka u te ugovore unesu sve zahtjeve Sindikata i onda nas pozovu da ih potpišemo kako bi se razišli na dostojanstven način i vratili na svoja radna mjesta". 

Vuković tvrdi kako Vlada HNŽ na čelu s ministrom zdravstva svjesno odugovlači proces: "Vuku nas za nos, utvrđuju reprezentativnost, traže razna mišljenja, a sve u cilju odugovlačenja postupka".

Ukoliko ne dođe do potpisivanja ugovora, Vuković navodi kako će zdravstveni djelatnici svaki dan dolaziti ispred zgrade Vlade dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.