SINDIKATI NAJAVILI Sjednica ili masovni prosvjedi i šatorsko naselje pred Vladom HNŽ

zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Sindikati zdravstvenih djelatnika najavili su masovne prosvjede ukoliko ministar Goran Opsenica do petka ne zakaže sjednicu pregovaračkih timova.

"Sindikat SKB Mostar i Nezavisni sindikat radnika u zdravstvu HNK donijeli su danas Odluku da ukoliko do petka, kao što je predviđeno potpisanim protokolom, ministar zdravstva Goran Opsenica ne zakaže sjednicu pregovaračkih timova za početak pregovora, da će u ponedeljak, 25.01.2021. početi masovni protest zdravstvenih radnika pred zgradom Vlade HNŽ i tamo ćemo ostati na ulici u improviziranim šatorima i vrećama za spavanje - sve dok Vlada ne potpiše Kolektivni ugovor", potvrdio je za hercegovina.info Dalibor Vuković, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNŽ-a.

Podsjetimo, iako je došlo do potpisivanja protokola koji su označili početak pregovora između Vlade HNŽ-a i zdravstvenih djelatnika, novo narušavanje odnosa došlo je nakon što je resorni ministar Opsenica svojim izravnim miješanjem u upravljanje i funkcioniranje sindikatom želio maknuti Dalibora Vukovića iz pregovaračkog tima Sindikata SKB Mostar, što je zakonom zabranjeno, poručili su još jučer Sindikati. Iz navedenog razloga je sindikat zatražio inspekcijski nadzor u Vladi HNŽ-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.