Sindikat službenika i namještenika Grada Mostara

Sindikat Grada Mostara smatra da je objavljeni tekst sraman čin jedne profesionalne medijske kuće s obzirom da su javnosti predočene potpune neistinite informacije, posebno ako se uzme u obzir činjenice da se na spiskovima nalaze osobe koje su umrle, te osobe koje su otišle u penziju/mirovinu ili su sporazumno prekinule radni odnos u Gradskoj upravi.

Sindikat Grada Mostara ovim putem želi poručiti da će u narednom periodu uložiti maksimalne napore kako bi kroz program zbrinjavanja obezbijedili nova radna mjesta za osobe koje će nakon provedene sistematizacije ostati neraspoređene.

Također, želimo ukazati medijima, a posebno urednicima Dnevnog lista da za sve ove i slične informacije traže mišljenje i stav Sindikata, te da kod mjerodavnih provjere sve pojedinosti kako ne bi u budućnosti bili predmet sudskih tužbi.

Duboko svjesni teške situacije u kojoj se nalaze svi građani grada Mostara, pa i predstavnici medija, želimo poručiti da bi u ovim vremenima bilo najvažnije da se svi brinemo za vlastite probleme te da jedni drugima pružamo podršku, a ne da budemo kamen spoticanja.

Sindikalna organizacija Grada Mostara