FOTO  Sattler u Mostar donio 5850 doza cjepiva

Sattler u Mostaru
Hercegovina.info

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler je u Mostaru u prisustvu ministrice civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, uručio vrijednu medicinsku pomoć Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a potom 5.850 doza COVID-19 Pfizer cjepiva Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

"Danas smo imali uručenje opreme koju je donirala EU SKB Mostar. Donirali smo i određenu količinu cjepiva. Sve su to pokazatelji da je EU uz Bosnu i Hercegovinu. Do sada smo osigurali značajnu medicinsku opremu potrepštine i naravno cjepivo. To je nekih 20 milijuna eura, a za cjepivo je na raspolaganju 30 milijuna eura. Rekao bi da ove cifre i nisu najvažnije. Ono što je važnije je zapravo solidarnost koja je ovim pokazana. To je prirodno. Vi ste naši najbliži prijatelji i buduća članica EU.Što se tiče samog cjepiva, danas smo uručili 5850 doza Pfizerovog cjepiva. One su dio širih isporuka EU koje su započele prije mjesec dana. Sveukupno preko 214.000 doza cjepiva bi trebalo biti isporučeno u BiH do kolovoza. To je dobra vijest. Ono što je značajno ovdje je da proces cijepljenja ide i da bude kontinuiran kako bi postigli 50 do 60 posto cijepljenog stanovništva koji će omogućiti kolektivni imunitet", rekao je Sattler.

"Koristim priliku da se zavalim onima koji su bili na prvoj liniji borbe protiv pandemije, zdravstvenim djelatnicima. Svima njima od srca hvala. Moram istaknuti i napore ministrice Gudeljević koja je neumoljivo radila na svim ovim pitanjima, što nije lako i jednostavno u ovoj zemlji imajući u vidu raspodjelu nadležnosti. Ono što je važno je da svi nastave s naporima u istom pravcu, da svi radimo na nabavci novih količina cjepiva. Imamo sada ove količine koje je osigurala EU, a pored toga će paralelno doći i one preko COVAX mehanizma. Hvala ravnatelju ZZJZ i svima koji su izrazili dobrodošlicu", zaključio je Johann Sattler.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.