Sastanak SDA i BH Bloka: Oko podrške Baraliji ili Guzinu nisu se dogovorili, Kordić u prednosti

Sastanak bh blok sda
hercegovina.info

Na poziv Koalicije za Mostar, danas su u Mostaru sastanak održali predstavnici te stranke, te BH Bloka, ispred kojeg su nazočili kandidatkinja BH Bloka za gradonačelnicu Irma Baralija i Arman Zalihić ispred Gradskog odbora SDP-a.

Na sastanku je, kazala je Baralija, dogovoreno da se presuda Sejdić-Finci implementira u Mostaru, te da su iz Koalicije za Mostar stigla uvjeravanja da neće imati ništa protiv toga.

"Tako da je to nešto oko čega se slažemo. Također, spremni smo i jedni i drugi podržati sve one pozitivne prijedloge koje imamo i u programima kada se oformi Vijeće", kazala je Baralija dodavši da nema dogovora oko toga hoće li biti koalicije ili neće.

Istaknula je da nema dogovora ni oko podrške kandidatu za gradonačelnika ispred SDA, ili obrnuto. "Mi idemo sa svojom kandidaturom kao BH Blok, Koalicija ide sa svojom kandidaturom. Bilo je govora da vidimo što ako prođe ovaj ili onaj kandidat u drugi ili treći krug. Tko će kome dati podršku, nismo se dogovorili", kazala je Baralija.

Upitana znači li to da je Mario Kordić gradonačelnik Mostara, a Baralija je kazala da to ne zna. „Nikad se ne zna što će se sve dogoditi do petka. Neki članovi/članice Vijeća sinoć su saznali da su pozitivni na koronavirus. Hoće li ih biti još, tko su kontakti, što će se događati nitko ne zna. Tko će se pojaviti i kako će glasovati ja o tome danas ne bi, niti smijem, niti želim“, dodala je ona.

Na konstataciju novinarke N1 da su stvari poprilično jasne, ukoliko izostane podrška SDA BH bloku, i obrnuto – gradonačelnik je Mario Kordić dr. Zlatko Guzin kazao je sljedeće. 

„Vrlo eksplicitna ponuda je išla BH bloku – da se formira jedna šira i veća koalicija u kojoj bi bili Koalicija za Mostar, BH blok i HDZ. To bi bila veća većina od dvotrećinske gdje bismo osigurali brzo donošenje i brzu implementaciju odluka u Mostaru. Ukoliko bi gospođa Baralija u prvom krugu dobila više glasova od Koalicije za Mostar, Koalicija za Mostar bi podržala gospođu Baraliju. No, na naše pitanje bi li to bilo i obrnuto, u smislu podrške Bh bloka meni kao kandidatu nismo dobili potvrdan odgovor“, kazao je Guzin.

Upitan o pregovorima HDZ-a i SDA Guzin je kazao da službenih razgovora još nije bilo. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.