FOTO  SAMO U MOSTARU Uz najvažniju kulturnu ustanovu dvoetažni disko

Golden Cube
hercegovina.info

Dvoetažni disko uz najvažniju kulturnu instituciju u Mostaru ne veže baš s razumom smatraju Mostarci, koji su stajališta kako je to skrnavljenje Kosače, središnjeg gradskog kulturnog prostora.

"Molimo vas da zaustavite započetu gradnju kata na diskoteci “Cube” na lokaciji doma Herceg Stjepan Kosača, Rondo", naslov je pisma upućenog, između ostalog i na adresu našeg portala.

“Svjedoci smo da se počela montirati aluminijska konstrukcija za podizanje/izgradnju kata na spomenutom objektu i navedenoj lokaciji. Izlišno je i potpuno nepotrebno spominjati da je ta gradnja neprihvatljiva iz mnogo razloga. Da ista ne korespondira sa zdravim razumom te da je prosto nevjerovatno da je nekome uopće palo na pamet da takvo što započne. Dom Herceg Stjepan Kosača, pravni sljedbenik doma kulture centar je svih važnijih događanja u gradu Mostaru u zadnjih dvadesetak godina. Ispred istoga spomenik hrvatskim braniteljima, Katarini Kosači, Maruliću (nekada). Središnji dio grada. Ogledalo!?”, navodi se, između ostalog u pismu stanara.

I sada se nađe napredan, bistar i pametan direktor navedenog doma i dozvoljava gradnju kata, dozvoljava gradnju rugla i ruganja svemu što je pristojno, gradsko, civilizirano!?

O investitorima ne želimo ni riječi napisati. Sama činjenica da imaju takvu ideju govori o profilu i mentalnom sklopu čovjeka/ljudi. Stanari Ulice kralja Tvrtka, kralja Zvonimira, Rondoa, Zagrebačke ulice će u ljetne dane slušati glazbu iz ljetnog kluba “Cube”, kao doprinos kulturnoj sceni Grada Mostara", navodi se u pismu te dodaje da je isto poslano u Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, na ruke ravnatelja Danijela Vidovića, u Gradsku upravu Mostar, Odjelu za urbanizam I građenje, Službi za građevinske propise i našem portalu. U potpisu su stanari Ulice kralja Tvrtka i Zvonimira.

Ravnatelj Kosače, Danijel Vidović, pak ne vidi ništa sporno. “Radi se o objektu koji je izgrađen na mjestu bivše diskoteke, a koji je vlasništvo Kosače, odnosno Grada Mostara, ima sve dozvole, ima nužnu dokumentaciju i ispunjava sve obveze prema Kosači”, kaže u kratkoj izjavi Vidović.

Kada je u pitanju dogradnja objekta, Vidović ističe da se radi o montažnoj konstrukciji, koja također ima nužne dozvole. Vlasnik diska na pozive i poruke nije odgovorio.