FOTO/VIDEO  Šaka Mostaraca izašla na ulicu zbog Osmice

Prosvjed Osman Mehmedagić Osmica Mostar
Hercegovina.info

Zbog privođenja direktora OSA-e Osmana Mehmedagića u Sarajevu i Mostaru jutros se održavaju prosvjedi. Iste su organizirale neformalne udruge građana, kako bi dale podršku popularnom "Osmici". Manji broj građana tako se danas okupio u Mostaru na Musali.

"Danas smo se okupili ne da branimo bilo koga osobno,, već da podržimo prvog čovjeka bošnjačke institucije, odnosno Obavještajno sigurnosne agencije BiH. Smatramo da mi Bošnjaci ne možemo sebi dozvoliti da nam netko privatizira tu agenciju s obzirom da smo mi Bošnjaci proživjeli genocid u zadnjem ratu. Svaki politički pismen čovjek vidi o čemu je ovdje riječ. Želi se poniziti Bošnjake na ovaj način. U posljednje vrijeme se stalno potencira da se kroz Tužiteljstvo provlači Bošnjake. Ovo je ciljano na gospodina Mehmedagića", rekao je Mithad Brkan ispred neformalne udruge građana. 

"Danas smo ovdje da damo podršku našem kolegi, suborcu, ratnom vojnom invalidu i dobitniku zlatne policijske značke. Tražimo pravedno suđenje i pravedan odnos Suda BiH. Međutim, ovo što smo do sada vidjeli da se čovjek privodi svakih 15 do 20 dana, to nam stvara sumnje. Mi ne vjerujemo u neke stvari kada uzmemo u obzir što se događa na drugim stranama. Imali smo Srebrenicu, imali smo ovdje u Mostaru Uborak i nitko nije odgovarao po tom pitanju. Uborak je prva masovna grobnica, a mi ne znamo da je itko pokrenuo proces. Tražimo od Suda BiH da rješava stvari koje su prioritet ove države. Ratni zločinci slobodno hodaju. Svaki dan kad otvorimo portale vidimo da se negdje vade bošnjačke kosti. Ner možemo vjerovati da se čovjek privodi pet puta u mjesec dana", kazao je Arif Fazlić predsjednik ratnih vojnih invalida 

Muhamed Taslidža, predsjednik regionalnog saveza Patriotske lige, kazao je kako je ovo udar na državu BiH.

"Udar na državu BiH traje u kontinuitetu od 1990. godine pa na dalje, kako medijski, tako povodom određenih informacija ljudi koji se nalaze u vlasti, a negiraju BiH. Došli smo u situaciju da nam privode ljude koji su privrženi BiH. Ovo je zamjena teza. Mi gledamo kako zaštiti državu koju smo branili i štitili životima. Međunarodna zajednica je embargom učinila što je učinila, a sada prešutno odobrava rušiteljima Bosne i Hercegovine da negiraju državu u kojoj primaju plaću. Sada u sukob dolazi jedan čovjek koji je institucija za zaštitu države BiH. Njega se zatvara, a veliča se ratne zločince. Mi smo se u ratu bili primorani odreći zastave s ljiljanima, a druge dvije strane zadržavaju svoju zastavu kao nacionalno obilježje, a ne poštuju državnu zastavu BiH. Zatvaramo čestitog čovjeka koji brani državu, od onih koji ju ruše i rovare. Tužiteljstvo BiH je pokazatelj da BiH unutar sebe ima rušitelje države", rekao je Taslidža.

Podsjetimo, direktor OSA-e priveden je jučer, a tereti se za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.