FOTO  RUGANJE NARODU Jutros trebali zatrpati rupu, na kraju se nitko nije pojavio, a na pozive ne odgovaraju

Rupa kneza domagoja
hercegovina.info

U mostarskoj Ulici kneza Domagoja jutros u 9 sati je trebalo doći do zatrpavanja ilegalno raskopane rupe. Rješenjem Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara investitorima - tvrtci Promark d.o.o. Mostar te Marku Vidačku, Boži Krstanoviću, Anti Šainu, Draženu Erešu i Miji Mariću naređeno je zatrpavanje rupe koja već mjesecima stoji raskopana.

Prema riječima Boške Ćavar, glavne inicijatorice cijeloga procesa u koji se uključila prije dvije godine kao stanarka obližnje zgrade, rupu je trebalo zakopati komunalno poduzeće, dok je policija trebala osigurati mjesto. Nitko od navedenih nije došao, osim inspektora Nebojše Šarića.

"Zvali smo Odjel za urbanizam, zvali smo i gospođu Radmilu Komadinu. Nitko nam se ne javlja".

Stanari su predstavili i Plan B prema kojem će oni sami zatrpati rupu, a račun ispostaviti Gradskoj upravi. Navode kako Gradu Mostaru žele dati razuman rok od 20 dana, s obzirom na kolektivne godišnje odmore.

"Nećemo odustati dok ne vidimo zemlju, borove i cvijeće. Ako smo mogli čekati dvije godine, možemo i dvadeset dana", poručili su.

Boška Ćavar ovakvo ponašanje gradskih vlasti smatra sramotnim s obzirom da je sud donio jasnu odluku i da su određeni jasni datumi i vremenski okviri koji su jutros ponovno prekršeni: "Želim da ih pamtimo po zlu koje rade. Ovo je zločin prema nama, parku... Sumnjam da će se išta dogoditi s ovakvom vlašću. Nemam povjerenje u njih. Ovo je namjeran čin provociranja od strane Gradske uprave. Imamo svu papirologiju, a oni i dalje odbijaju izvršiti ono što je zakonom naređeno", poručila je Ćavar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.