Rektor poželio uspješno školovanje studentima

Majstorović je istaknuo kako Sveučilište u Mostaru uspješno ostvaruje svoju misiju, unatoč otežanim ekonomskim u društvenim prilikama u kojima djeluje.

 Prioriteti Mostarskoga sveučilišta bit će nastavak provedbe reforme obrazovanja koju promovira bolonjski proces, razvoj sustava osiguranja kvalitete i ulazak u EU mrežu za kvalitetu, povećanje kadrovskih, materijalnih i financijskih resursa i jačanje suradnje Sveučilišta i gospodarstva na razvoju novih kvalifikacija i studijskih programa potrebnih u budućnosti, kazao je rektor Majstorović. 
 
 "Kako bi znanjem ostvarili postavljene zadaće, potrebno je jedinstveno zalaganje cijele akademske zajednice i mnogo više razumijevanja za probleme visokog obrazovanja vlasti na svim razinama, a posebice županijskih vlasti u odgovornijem izvršavanju svojih financijskih i drugih obaveza prema Sveučilištu", kazao je Majstorović. 
 
 "Posebno se uzdamo u vas, dragi studenti, da ćete otvoriti vrata bolje budućnosti, što je istinski moguće jedino ključem znanja, ali i moralnog i etičkog djelovanja u službi istine i dobra za čovjeka pojedinca i za naroda te ukupno ljudsko društvo", kazao je Majstorović.

 Inače, na Sveučilište u Mostaru ove akademske godine upisano je 3 000 studenata na devet fakulteta, sedam instituta i jednoj akademiji.

fena