REFANJE DOKTORATIMA Boras u Zagrebu okitio Čovića, sad u Mostaru njega Čović i Tomić

Damir Boras ,Zoran Tomić,Dragan Čović,počasni doktorat,Dsamir Boras,Stjepan Lakušić
sum.ba

Nakon što je na zgražanje velikog djela tamosnje akademske zajednice rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras dodijelio počasni doktorat Draganu Čoviću, rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić uzvrtio je istom mjerom te Borasa počastio doktoratom.

Podsjetimo rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras 19. lipnja 2018. godine dodjelio je u Zagrebu počasni doktorat Draganu Čoviću što je izazvalo brojne reakcije.

Damir Boras ,Zoran Tomić,Dragan Čović,počasni doktorat

Treba reći kako je prije same dodjele počasnog doktorata Čoviću, na 17. dodjeli Večernjakovog pečata Boras dobio priznanje u kategoriji "Znanost".

Damir Boras ,Zoran Tomić,Dragan Čović,počasni doktorat

Nakon što mu je danas u društvu Dragana Čovića Zoran Tomić uručio počasni doktorat Damir Boras je izjavio:

Damir Boras ,Zoran Tomić,Dragan Čović,počasni doktorat

FOTO: sum.ba

"Dodjela naslova 'doctor honoris causa' meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni osobno nego i priznanje cijelomu Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime „Hrvatsko sveučilište“ te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti. Danas se, stoga, osjećam ispunjeno i sretno, nadajući se da sam kao profesor, nastavnik i znanstvenik, kao rektor i dekan, ali i kao prijatelj Sveučilišta u Mostaru, svoju misiju dobrim dijelom i ostvario“, istaknuo je prof. dr. Damir Boras.

Nadajmo se da je ovim refanje doktoratima konačno završeno.