RAVNATELJ U IZBORNOJ TRCI Djelatnici Doma zdravlja Mostar nisu smjeli ni svirnuti kraj Vlade

Prosvjedna šetnja sindikati zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Zdravstveni djelatnici u HNŽ-u izašli su danas pred ustanove i na ulicu po svoja prava, ali nisu smjeli svi pred Vladu HNŽ-a. I dok su djelatnici RMC-a i SKB Mostar i drugih manjih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u zajedno i ujedinjeno i dostojanstveno prosvjedovali i tražili svoja prava, djelatnici Doma zdravlja nisu smjeli ni svirnuti ispred Vlade, premda je ovo borba i za njihov bolji standard. 

Naime, dok su zdravstveni djelatnici zauzimali ulicu ispred Vlade i pozivali ministra da im se obrati, pokraj prosvjednika – kolega naišlo je vozilo Doma zdravlja Mostar. 

Predsjednik Sindikata bolnice Ivica Anić, koji je i koordinirao čitav prosvjed zamolio ih je da svirnu, ili bar upale rotaciju u znak podrške, no prošli su, ne učinivši ni jedno ni drugo. Za napomenuti je da je ravnatelj Doma zdravlja nositelj HDZ-ove liste za Mostar. 

Naravno da sve to ima veze što je Mario Kordić nositelj HDZ-ove liste za Mostar. Takvim ljudima ne treba niti jedna mrlja, pa ni najmanja. Imati predsjednicu sindikata koja stalno kritizira menadžment Doma zdravlja ako nešto nije u redu, nije nimalo drago bilo kome, a posebno nekome tko će u budućnosti obnašati neku veću funkciju”, kazao je Dalibor Vuković, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u zdravstvu za hercegovina.infoIstiče da su opstrukcije počele par dana ranije.

Prosvjedna šetnja sindikati zdravstveni djelatnici

Ravnatelj je prije nekoliko dana učinio sve da sindikat izgubi reprezentativnost kako bi mogao bez sindikalne podružnice dalje mirno nastaviti raditi što želi”, dodao je. 

Vuković je ovom prigodom pozdravio sve djelatnike Doma zdravlja Mostar, od kojih su, kazao je, mnogi bili tjeskobni jer se nisu mogli pridružiti kolegama koje su se borile i za njihov standard.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.