PUŠENJE NA RADNOM MJESTU Zvali su nas iz MUP-a HNŽ-a, kažu uguši ih dim...

cigare, cigarete, pušenje, pušenje, automobil, pušenje, savjeti, prestanak pušenja, pušenje, Pušenje je porok, cigarete, Nikotin, ovisnost, cjepivo, pušenje, prestanak, prestanak pušenja, ovisnost, pušenje, fukara, nerazvijeni, cigarete, pušenje, zdravlje, jelo, stvari, Austrijanci, pušenje, pušenje, zabranjeno pušenje, masovno pušenje, loše navike, zdravlje, pušači, zdravlje, trputac, čaj, cigarete, Nikotin, ovisnost, pušenje, cigare, BIH, zabranjeno pušenje, pušenje, pušači, tipovi, istraživanje, zabrana pušenja, Federacija BIH, trošarine, više trošarine na duhanske proizvode , cigareta, istraživanje, bolest, MUP HNŽ, zabrana pušenja

Odluka o zabrani pušenja u prostorijama MUP-a HNŽ-a ne sprječava pojedine djelatnike da to i dalje čine.

"Ja sam nepušač i guši me duhanski dim. Još sad ova korona, a imali smo i pozitivnih djelatnika. Ima odluka ministra, ona je i na zidovima, no unatoč tome nitko se ne pridržava", kažu nam naši čitatelji, inače djelatnici kamene zgrade u Mostaru. Mole da se ova tema otvori i nešto napiše, jer kao nepušači ne mogu više trpjeti teror kroničnih pušača.

"Deset posto pušača nama ostalima ugrožava zdravlje. Imamo kolegu koji je srčani bolesnik i oni ne vode računa o tome. Sada je vrijeme zahladilo i zatvaraju se prozori pa je još i gore. Mi smo pisali Tužiteljstvu, pisali smo Ombudsmanu, slali dopis inspekciji. Inspektorica je u dva ili tri navrata izlazila na intervenciju i na kraju je konstatirala da se ne puši. Ako mi primjerice kažnjavamo prekršitelje zakona u prometu, onda i ovi djelatnici trebaju poštovati zakon o zabrani pušenja. Neke od kolega kažu kako njima nitko ne može zabraniti da puše da je to njihovo pravo. A gdje je naše pravo? Ja shvaćam pušače, ali oni nas ugrožavaju. Sramota je da se u jednoj takvoj ustanovi puši po hodnicima, iz kanta za smeće ide dim od cigareta", rekli su djelatnici MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda kaže kako je MUP učinio sve što je u njegovoj nadležnosti.

"Postoji zakon i odluka zabrane pušenja u prostorijama MUP-a je na snazi. Postoji inspekcija koja treba procesuirati one koji zabranu krše. Po tom pitanju MUP je poduzeo sve mjere koje su u našoj nadležnosti. Postoji posebna prostorija za to. Sve smo proveli u zakonskim okvirima, a dalje postoje oni koji to trebaju procesuirati", rekao je ministar Bevanda za hercegovina.info.

Vesna Bokšić, načelnica odjela pravnih i upravnih inspekcijskih poslova MUP-a HNŽ, kaže kako je osobno u dva navrata s inspektoricom bila u kontroli.

"Inspektorica je dolazila dva puta, osobno sam s njom obišla sve urede. U tim obilascima nije zatečen nitko s cigaretom. Jedinu obavezu koju je izdala je bila da se obavezno na hodnike stavi znak zabrane pušenja što smo mi i uradili. Određeno je i mjesto za konzumiranje cigareta. Ono što se tiče nas mi smo zaista uradili sve što je u našoj moći. Ako ima nekih slučajeva, oni su meni nepoznati. Ono što ja mogu primjetiti je da se sve poštuje", rekla je Bokšić za hercegovina.info.

Međutim, djelatnici koji su u dva navrata pozivali naš portal kažu da je inspektorica stajala iznad pune pepeljare, i komentirala "jel da da ovdje nitko ne puši". Tko govori istinu, a tko ne, otkriti će svakako duhanski dim, a on, koliko saznajemo, nije problem samo u Mostaru, nego i u pojedinim stanicama. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.