PRVA SJEDNICA Vijećnici iz EP HZ-HB uzeli godišnji, vijećnici iz BH Telecoma neplaćeno

Gradsko vijeće Elektroprivreda
hercegovina.info

Danas se u Mostaru održava sjednica Gradskog vijeća Mostara, a veliki broj njih, kao što smo već pisali, zaposlen je u javnim poduzećima.

HDZ BiH u Vijećnicu šalje čak četiri djelatnika EP HZ–HB - Kažimira Milićevića, Stanka Ćosića, Marka Novaka i Damira Šunjića. Zanimalo nas je stoga hoće li im odsustvo biti plaćeno, budući da ih slijedi i paušal u iznosu od šestotinjak maraka. Iz ove Elektroprivrede pak kažu da su vijećnici na godišnjem odmoru.

“Sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu JP EP HZ HB d. d. Mostar, naša četiri zaposlenika, izabrana vijećnika u GV Grada Mostara, blagovremeno su podnijeli zahtjev za godišnji odmor, i temeljem Rješenja isti su danas na godišnjem odmoru”, kazala je glasnogovornica EP HZ HB Marija Buntić za hercegovina.info.

Poput HDZ-a, i SDA je posezala za kadrom iz javnih poduzeća, pa u Vijeće šalje dvojicu djelatnika BH TelecomaJasmina Pandura i Adila Šutu. Oni pak, kako su nam potvrdili iz BH Telecoma, imaju dvije mogućnosti.

“U skladu sa stavom 5. člana 53. Pravilnika o radu Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, radnici koji su imenovani ili izabrani u predstavnička tijela organa Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Distrikta Brčko, županija, grada i općtina imaju pravo na neplaćeno odsustvo za dane kada su obavezni nazočiti sjednicama organa u koje su imenovani ili izabrani. Obaveza je radnika da najavi odsustvo odmah po dobivanju poziva za sjednicu. Također, navedeni radnici za ove aktivnosti mogu koristiti dane godišnjeg odmora”, potvrdila nam je glasnogovornica BH Telecoma Hidajeta Čomor.

Kada su u pitanju HRS-ovci, odvjetnik Slaven Bevanda je u privatnoj praksi, pa može sam sebe pustiti na sjednicu, dok nam je Silvio Bubalo potvrdio da je danas radio do 13 sati pa će stići oboje.

Među novim vijećnicima, kao što je poznato tri su ravnatelja zdravstvenih ustanova – dr. Mario Kordić, ravnatelj Doma zdravlja Mostar, dr. Zlatko Guzin, ravnatelj RMC-a te dr. Velibor Milivojević, ravnatelj bolnice u Nevesinju, a tko sve sjedi u Gradskom vijeću pročitajte ispod.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.