Prva sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Mostara

Gradsko vijeće Grad Mostar
hercegovina.info

Nakon više od osam godina, u Mostaru se od 13 sati održava sjednica Gradskog vijeća. Ista je započela uvodnom riječi Tomislava Primorca, kao najstarijeg člana novog saziva te čitanjem pisma visokog predstavnika Valentina Inzka.

Prvoj sjednici se odazvalo 34 od ukupno 35 vijećnika, s obzirom da je Boška Ćavar, zbog zdravstvenih razloga, opravdano izostala.

Gradsko vijeće Grad Mostar

Trojica ravnatelja zdravstvenih ustanova; Guzin, Kordić i Milivojević krenuli po prisegu Boške Ćavar, koja je odsutna sa sjednice zbog koronavirusa.

Na dnevnom redu konstituirajuće sjednice su verifikacija mandata vijećnika, davanje i potpisivanje svečane zakletve, formiranje klubova konstitutivnih naroda, izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća i izbor gradonačelnika.

Na izborima za Gradsko vijeće Mostara održanim u prosincu 2020. godine, HDZ BiH osvojio je 13 mandata. Slijede Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) s 11, BH. blok (SDP BiH, Naša stranka) sa šest, te HRS s tri vijećnika, dok će Prva mostarska partija i lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” imati po jednog vijećnika.

Sjednicu uživo možete pratiti putem nekvalitetnog streama Gradskog vijeća Grada Mostara ovdje!

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.