PRONAŠLI SMO VLASNICU DIPLOMSKOG RADA Ne mogu opisati zgroženost i ogorčenost

Sveučilište u Mostaru, Diplomiski rad
hercegovina.info

Nakon što smo danas poslijepodne objavili fotografiju jednog Diplomskog rada kojeg je fotograf portala hercegovina.info pronašao pokraj prometnice kod Mercatora u Mostaru, ubrzo smo pronašli i Ljubicu Juričić Ostojić kojoj rad i pripada. 

Na prvu nam je rekla je kako je njezin rad kod nje doma, ali vidjevši sliku uvidjela je kako je to primjer njezina rada koji ostaje fakultetu i koji je po svakoj logici trebao biti na Sveučilištu. Nakon svega, zamolili smo Ljubicu za komentar, kaže kako je ogorčena.

"Nakon što sam preko portala vidjela da se moj rad nalazi na ulici bačen, ne mogu opisati zgroženost i ogorčenost. Pitam se tko je zaslužan da se isti nađe na ulici. Moj originalni se nalazi kod mene, prilikom obrane diplomskog rada, primjer jednog je ostao na fakultetu na kojem sam isti i obranila. Tužna sam i razočarana ako je netko s fakulteta dozvolio da se isti nađe na ulici u kojeg je uloženo toliko truda. Ako se tako fakultet odnosi prema diplomskim radovima koji su san svakog studenta, ponos i žrtva, pitam se koja poruka se šalje današnjim studentima a pogotovo našim brucošima. S nadom da se isto više nikada neće ponoviti, pozivam odgovorne da se malo bolje pobrinu za radove svojih studenta koji im ostave primjer kojeg su studenti sami dobro platili", rekla je Ljubica Juričić Ostojić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.