PROMJENE U DOMU ZDRAVLJA Ambulante u Radićevoj i Centru 2 sele na jednu zajedničku lokaciju

Dom zdravlja Mostar
hercegovina.info

Dom zdravlja Mostar spaja dvije ambulante i seli se na novu lokaciju, a bit će to u Splitskoj ulici, potvrdila je danas za Hercegovina.info menadžerica za upravljanje projektima i odnose s javnošću Doma zdravlja Mostar Ines Popovac

''Tijekom proteklih godina, većinu ambulanti smo uspjeli renovirati i opremiti, no ambulanta Stjepan Radić, kao i ambulanta Centar 2 su ostale zadnje na popisu jer su smještene u malom prostoru koji je nedostatan za potrebe pacijenata koji gravitiraju njima, a dugo nismo mogli pronaći odgovarajuće zamjenske prostore koji bi ispunjavali sve uvjete. Ove godine smo konačno pronašli jedan takav prostor u koji smo odlučili smjestiti obje ambulante obzirom kako se nalazi između ove dvije zone, a dovoljno je velik da primi sve pacijente koji tu pripadaju. Prostor se nalazi u Splitskoj ulici br 1 i prostire se na 214 m2. Sami prostor je u jako dobrom stanju, no bez obzira na to - potrebne su određene intervencije kako bi se prenamijenio i zadovoljio zakonom propisane standarde'', ističe Popovac. 

Financijska sredstva osigurana su s tri strane.

''Financijska konstrukcija za ovu investiciju je zatvorena na način da je Grad Mostar osigurao dio sredstava, a veći dio snosi sami Dom zdravlja Mostar putem kredita kojeg smo podigli za ovu namjenu. Sama adaptacija prostora bit će financirana grant sredstvima koja su nam ove godine odobrena od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. Nakon što se prostor adaptira, pokrenut ćemo proces preseljenja navedenih ambulanti te ćemo pravovremeno obavijestiti korisnike naših usluga. Nova ambulanta, ima za cilj pružiti kvalitetniji rad i uslugu našem osoblju i pacijentima", rekla je Popovac za naš portal.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.