FOTO  Prizori Mostara zabilježeni jutros nisu za one slabijeg želuca

Smeće u Mostaru
hercegovina.info

Mostar je zatrpan tonama smeća, blokadi Uborka se ne nazire kraj, a na zadnjem sastanku građanske incijative „Jer nas se tiče“ sa gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem nisu našli zajednički jezik, odnosno odbili su predloženi sporazum jer kako kažu sporazum se ne dotiče problema na koje godinama ukazuju.

Iz Incijative poručuju kako traže jasne rokove, točnije da se u iduća tri do četiri mjeseca odredi nova lokacija za odlagalište, te u roku od 12 do 18 mjeseci u potpunosti prekine odlaganje otpada na lokalitetu Uborak.

Smeće se u gradu nakuplja od 22. veljače, a iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara prije nekoliko dana su upozorili kako neodvoženje komunalnog otpada povećava rizike od razvoja zaraznih bolesti i sve je izglednije kako ćemo svjedočiti epidemiološkoj katastrofi zbog nemogućnosti odlaganja otpada na gradsku deponiju.

Prizori zabilježeni jutros u nekoliko gradskih naselja su direktna prijetnja zdravlju Mostaraca, ali sve je izglednije kako ćemo se neko vrijeme gušiti u smradu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.