Prefarbana "svastika' na galeriji HUB u Mostaru, policija traga za počiniteljem

Prefarbana "svastika' na galeriji HUB u Mostaru, policija traga za počiniteljem
Hercegovina.info

Na galeriji HUB u središtu Mostara tijekom noći nacrtan je kukasti križ koji su koristili nacisti. Kako su danas priopćili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije isti je prefarban, a policija je poduzela sve mjere i radnje kako bi pronašla počinitelja.

"Dana 05.08.2022. godine MUP HNŽ je obaviješten da je na fasadi objekta galerije HUB (bivša Aluminij galerija) od strane nepoznate osobe nacrtan kukasti križ ,"svastika“. Djelatnici policije su odmah izašli na mjesto događaja i utvrdili da je na istočnoj strani zgrade pomenute galerije autolakom bijele boje nacrtan kukasti križ dimenzija cca 100x150 cm. Djelatnici galerije su odmah uklonili crtež i prefarbali istom bojom fasade", navode.

"Na mjesto događajasu upućeni djelatnici OKP Mostar, koji su izvršili očevid, obavili razgovor sa očevidcima događaja, izuzeli zapise video nadzora s ovog i okolnih objekata, te o svemu obavijestili nadležno županijsko javno tužiteljstvo, s kojim će se provoditi daljnje aktivnosti na otkrivanju počinitelja i motiva ovog čina", priopćeno je iz MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
undefined

Na galeriji HUB osvanuo kukasti križ

Na novootvorenoj galeriji HUB u središtu Mostara tijekom noći jedan ili više nepoznatih počinitelja sprejem su nacrtali kukasti križ koji su koristili nacisti.Za mnoge u svijetu ovaj…