Predstoje nam tri kišna godišnja doba, a jezera na prometnicama još nisu sanirana

Predstoje nam tri kišna godišnja doba, a jezera na prometnicama još nisu sanirana
Hercegovina.info

Iako su mediji, mnogobrojni građani, a posebno vlasnici firmi s tog područja, više puta upozoravali na problem plavljenja magistralne prometnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M 17 na Bišću polju, u visini poduzeća Sjemenarna, vidljivo je da nadležni još nisu ništa poduzeli.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine također je sredinom ljeta ukazala na ovaj problem i predlagala njegovo rješavanje upravo u periodu kad nema kiša.

"Proteklih dana, dolaskom prve ozbiljnije kiše, vozači su ponovno svjedočili stvaranju 'jezera' na toj dionici ceste, čime je desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine još jednom ukazuje na ovaj problem koji opterećuje promet građana, ali i odvijanje privrednih aktivnosti.

Na tom se području nalazi veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad, pored svih problema s kojima se ove godine dodatno suočavaju, vidno opterećen i komunalnim problemom čije se rješenje godinama odlaže.

Predstoje nam tri godišnja doba s potencijalno puno kišnih dana, a nejasno ostaje zbog čega ovakva kritična mjesta nisu vrednovana kao prioriteti za rješavanje.

Proteklih je dana objavljeno kako je Gradska uprava dodijelila više od pet milijuna maraka za infrastrukturne radove na području grada Mostara, ali za kritična mjesta kao što su 'jezera' ispod Avijatičarskog mosta i nadvožnjaka u Zaliku, očito još uvijek nema ni planova ni novca", stoji u priopćenju Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

APH ovim putem još jednom poziva nadležne na konačno saniranje najkritičnijih i najprometnijih dijelova prometnica na širem području Mostara. (kraj)