FOTO  PRAVILA SU ZA VEĆINU Predsjednik može i lijevo ispred HDZ-a

Dragan Čović prometni prekršaj
hercegovina.info

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH Johannom Sattlerom.

Sastanak su pratile i brojne novinarske ekipe, među njima i naš fotoreporter. Okom kamere zabilježen je i jedan očigledni prometni prekršaj predsjednika HDZ-a BiH.

Umjesto desno, što je jedina opcija kretanja ispred HDZ-a kroz jednosmjernu ulicu, Čović je vozeći automobil skrenuo lijevo. Izaslanstvo EU-a je okružilo prema staroj Kirurgiji, tj. COVID bolnici, pa se uključilo u Ulicu kneza Domagoja, dok je Čović za njima otišao poprijeko. Iz svega bi se moglo zaključiti da predsjednik može i lijevo.

Inače, Čović i Sattler su razgovarali, između ostaloga, o mogućnostima ubrzanja europskog puta u BiH. Kada je u pitanju pandemija koronavirusa, Sattler je spomenuo financijsku pomoć Europske unije našoj zemlji, a HNŽ-u je uručio i donaciju medicinske opreme za borbu protiv pandemije.

„EU je osigurala preko 70 milijuna eura grantova bespovratnih sredstava za mala i srednja poduzeća. Značajan dio takvih poduzeća posluje i u Hercegovini. Osigurano je i preko 250 milijuna eura makrofinancijske pomoći, koja je namijenjena svim zemljama zapadnog Balkana, uz napomenu da je BiH korisnica najvećeg iznosa tih sredstava“, naveo je Sattler.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.