POZNATE SU POBJEDNICE Proglašene dobitnice nagrada za Hercegovku godine!

hercegovka godine

U Galeriji Hrvatskog Doma Herceg Stjepan Kosača, večeras se održalo svečano proglašenje pobjednica izbora za "Hercegovku godine".

U 11 kategorija za Hercegovku godine nominirano je 38 Hercegovki, koje su nominirane od strane onih, koji su za njih smatrale da su baš one te koje zaslužuju ponijeti ovu laskavu titulu.

Projekt Hercegovka godine ideja je Daniele Škegro, pjesnikinje, novinarke i kolumnistice.

Uoči same dodjele, Daniela Škegro je za Hercegovina.info kazala:

-Prezadovoljna sam odazivom. Stiglo je preko 10 000 glasova, kako ste mogli pročitati i u medijima. Projekt je odjeknuo doslovno od Mostara do Australije u svega 15 dana, što mislim da nitko nikada do sada nije napravio. Razlog je samo jedan: "Ono što je od srca, dobro je do srca!" To je jednostavno dokaz da ne postoji nitko bolji i jači od Hercegovaca, kazala je Škegro.

hercegovka godine

Vesna Bubalo Jelić

Prva na redu bila je dodjela za Hercegovku godine u kategoriji sport. Nominirane u toj kategoriji su bile Nikolina Pandža, Maja Jelčić, Veronika Terzić i Nataša Jerkić. Pobjedu u ovoj kategoriji odnijela je Nikolina Pandža, a nagradu i zahvalnice je uručio Krešimir Kordić, legendarni igrač HŠK Zrinjski.

U kategoriji zdravstvo, nominirane su 4 doktorice, dr. Marina Berberović, dr. Darija Pavlović Rozić - Mostar, dr. Stanija Tokmakčija te dr. Vinka Đevenica - Grude.

Pobjedu u ovoj kategoriji odnijela je Darija Pavlović Rozić, kojoj je nagradu uručio dr. Dominik Lubina.

Žestoka borba vodila se i u kategoriji humanost. Finalistice su bile Emica Ćorić, Mateja Lovrić, Marija Pinjuh, Vesna Šunjić.

hercegovka godine

Pobjedu je u ovoj kategoriji odnijela Emica Ćorić.

U kategoriji Međunarodna promocija Hercegovine nominirane su Daniela Škegro te Gordana Zucić iz Gruda. Voljom birača, pobjedu je odnijela kantautorica, pjesnikinja i kolumnistica Daniela Škegro.

U kategoriji Gospodarstvo i društvene djelatnosti, finale su izborile Nada Dalipagić, Žermenka Lovrić,  Jasna Ćorić, Snježana Brkić.

Nagradu za ovu kategoriju uručio je Miro Kraljević, a ona je otišla u ruke Nade Dalipagić.

U kategoriji politika, finale su izborile dvije Hercegovke, Marija Lovrić i Antonija Banožić. Pobjedu je odnijela Marija Lovrić, a nagradu je uručio Marijo Karamatić, zastupnik u Parlamentu BiH.

U kategoriji Kultura i umjetnost, nominirane su bile Marina Kljajo Radić - književnica iz Mostara, Ana Šimić - mlada likovna umjetnica iz Mostara, Miljenka Koštro - književnica iz Posušja te Ljiljana Tolj - pjesnikinja iz Ljubuškog.

Dekan FPMOZA-a pobjedničku nagradu uručio je Marini Kljajo Radić.

U kategoriji Hercegovke iz iseljeništva nominirane su Sanja Markić - Njemačka, Danijela Luburić - Engleska, Martina Pandža - Njemačka, dr. Svjetlana Tišma Dupanović - SAD.

Pobjedu u ovoj kategoriji odnijela je Čitlučanka Danijela Luburić, a nagradu je dodijelio direktor informativnog centra Mir Međugorje Vedran Vidović.

U kategoriji Heroji svakodnevnice, nominirane su Mariana Jurković - Čapljina, Alma Kovačić - Stolac, Zora Mikulić - Široki Brijeg te Miranda Blažević Zvonić - Konjic.

Pobjedu je odnijela Mariana Jurković, kojoj je nagradu uručio gospodin Mario Fofić ispred Beauty salona Infitia.

U finalnom krugu za Hercegovku iz Hrvatske nominirane su mag. nov. Martina Pandžić Skoko, Marina Primorac,  Ivana Čuljak Lošić - Zagreb te Ornela Vištica - Zagreb.

Najviše glasova u ovoj kategoriji osvojila je Martina Pandžić Skoko.

U kategoriji znanost, pobjedu je pak odnijela dr. sc. Maja Lasić, koja je dobila više glasova od Božene Pandža.

Dodijeljene su i četiri posebne nagrade. Nagrade od strane Organizacijskg odbora projekta, Vesna Bubalo Jelić dodijelila je omiljenoj širokobriješkoj mami Mariji Pinjuh te Vesni Šunjić, velikoj humanitarki iz Mostara.

hercegovka godine

Nagradu od strane hercegovačkih medijia uručio je gospodin Ivica Mucić, a ona je otišla u ruke omiljene mostarske ravnateljice Snježane Brkić. 

Nagradu Fenix Magazin, neovisnog hrvatsko-njemačkog mjesečnika i portala, dobila je Ljubušanka s frankurtskom adresom - Sanja Markić.

U glazbenom dijelu programa prisutne su zabavljali HKUD Rodoč, Dream Team Babe te Anastazija Jelić.

Na kraju večeri organizatori su se zahvalili svima koji su podržavali ovaj projekt te svim sponzorima koji su pomogli u realizaciji cijele priče.

Sve finalistice dobile su zahvalnice kao uspomenu na prvi izbor Hercegovku godine.

Hercegovina.info