Potvrđena optužnica protiv Galića zbog napada na Živka Budimira

HDZ BiH, hrvati bih, sud, Mostar, ratni zločin, ratni zločin, crna kronika, Oliver Knezović, neredi Široki Brijeg, Horde zla, Dražen Mikulić, ratni zločin, crna kronika, Vjekoslav Galić, Živko Budimir, Željko Asić, Zulfikar, ratni zločin, Trusina, Mile Vidović, crna kronika, Ranko Trivunović, ratni zločin, crna kronika, Trusina, vehabije, veleposlanstvo, Mevlid Jašarević, Amila Sabljić, Enes Muslić, ivan zelenika, sud bih, pritvor, uskok, ofsajd, sud, crna kronika, crna kronika, droga
Optužnica Ž/K tužiteljstva u Mostaru podignuta je zbog kaznenog djela nasilničko ponašanje, a ovaj napad je izazvao buru u javnosti.

Prepričavajući sporni događaj Budimir je rekao da mu je u noći napada u svadbenom salonu ''Maestral'', gdje je stigao oko 23.00 sata po povratku iz Posavine, za vrijeme plesa sa suprugom Darijom prišao napadač Vjekoslav Galić i zaprijetio mu smrću.

Federalni zastupnik Željko Asić, inače Budimirov stranački kolega iz HSP-a BiH, napadača je pokušao smiriti, ali je , prema Budimirovim riječima, cijela situacija kulminirala kada je Asić odlučio napustiti svatove.

''Izašavši iz svadbenog salona u društvu majke, supruge i četvero malodobne djece, s leđa ga je napala skupina od 10 - 12 mladića, među kojima je bio i mladoženja Stanko Galić'', ispričao je Budimir.

Istakao je i da za vrijeme napada nije znao što se vani zbiva, već je sjedio sa suprugom i prijateljima u svadbenom salonu.

Srna