POLICIJA DOLAZILA NA BB Stanarka tvrdi da je ucjenjuju da potpiše, investitor kaže da su ga stanari razapeli

Joks mostar zgrada
hercegovina.info

Na gradilište nove zgrade na Bijelom Brijegu jutros je dolazila i policija. Policiju je alarmirala stanarka Vesna Šarac, koja je nakon policije zvala i inspekciju, pa odvjetnicu, te i obdusmana. Kaže da investitori na novoj zgradi silom uzurpiraju njezino zemljište, iako im je rekla da ne mogu.

„Kao prvo ja tu imam 30 kvadrata zemljišta. Kad se gradila zgrada s njima se dogovorila da mi daju zakup za dizalicu, što je bilo dogovoreno za godinu 3000 maraka. Sad oni mene ucjenjuju da potpišem za šesti kat, za daljnji nastavak još jedne zgrade, i da im se dadne tih 30 kvadrata“, tvrdi Vesna Šarac. Ističe da na to nije pristala, premda joj djeverovi, koji za razlku od nje tu ne žive, jesu.

„Rekla sam im da dizalicu dignu za 24 sata, i digli su je u petak prošli, i sad su došli s novom dizalicom koja stavlja klime s moga prostora. Onda su je sklonili, da bi došli i opet je stavili i rekli mi da će oni raditi što hoće“, priča Vesna koja je potom pozvala i policiju. Policija je, priča Vesna na licu mjesta sačinila zapisnik, a ona se uputila da pismeno preda zahtjev za građevinsku inspekciju.

„Neću da dajem potpise, oni me ucjenjuju, a nema me tko zaštiti, moj se muž ubio. Živimo sin i ja sami. Ovo je nezamislimo, 75 stanova u tužbi s njima, a oni rade i dalje, kao da se ništa ne dešava. Zvala sam omdusmana, inspekciju, više ne znam šta ću. Ovo je zakon mafije“, priča Vesna Šarac.

Investitor na ovom objektu nije želio mnogo govoriti na ovu temu. Kaže da i on ima svoju stranu priče, te da ga gospođa koja je zvala policiju reketari. Volio bi da se sjedne, pa da i on ispriča svoju stranu priče, i to u prisutnosti gospođe Vesne.

Ja nisam đubre, niti želim ikoga povrijediti. Čak štoviše ovi su me gore razapeli, vjerujte mi, razapeli su me k'o Isusa. Bog mi je dao snage da to sve izdržim, šutim, trpim, plaćam, krpim“, kaže jedan od investitora, koji ističe da Vesni nije prijetio, niti je taj tip.

Tvrdi da je gospođi koja je zvala policiju nudio 30 000 maraka za njezinih 30 kvadrata, no ona odbija jer hoće stan. Vesna pak kaže da joj je nudio stan od 40 kvadrata, ako ona ustupi svoje zemljište, potpiše suglasnost za šesti kat i za izgradnju još jedne zgrade, jer je prvi susjed, i bez nje ne mogu ništa. „Ona nama pravi probleme toliko dugo da to nije normalno“, ističe jedan od investitora na Bijelom Brijegu.

Iz policije nismo uspjeli dobiti komentar na jutrošnji incident. U PU Mostar i u MUP-u nema ništa službeno zabilježeno za intervenciju na Bijelom Brijegu. Stanari su pak fotografirali policiju, koja je bila na licu mjesta, te potvrdili da ih je Vesna Šarac zvala. Investitori kažu da je policija bila, a kada je vidjela da je sve ok - otišla.

Inače, investitori na Bijelom Brijegu imaju nekoliko privatnih i skupnih tužbi, a zbog neimanja dozvola zaustavljena je i izgradnja šestog kata.