Podršku nam iskažite oblačenjem i objavljivanjem fotografija šarenih različitih čarapa

Djevojčica Down sindrom
Ilustracija

Svake godine, 21.3. obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindrom koji simbolično predstavlja 3 kopije na 21. kromosomu, što je karakteristično za osobe s Down sindromom..

Ovogodišnji moto svjetske organizacije Dana osoba s Down sindromom je „Mi odlučujemo“, čime se ukazuje na važnost potrebe da se svim osobama s Down sindromom pruži prilika da u potpunosti sudjeluju u donošenju odluka o pitanjima koja se tiču njihovog svakodnevnog života.

Ova poruka prožeta je i kroz našu borbu za „Obrazovanje bez diskriminacije“ - višegodišnji moto naše Udruge. Uporni smo u nastojanju da djeca s Down sindromom dobiju ono što im prema osnovnim pravima svakog djeteta i pripada, a to je pravo na obrazovanje pod istim uvjetima za sve.

Budući da ove godine naša Udruga javnim skupovima neće obilježavati Svjetski dan osoba s Down sindromom Vašu podršku, u sigurnosti svoga doma (#OstajemKući), možete iskazati u subotu, 21.3.2020. oblačenjem i objavljivanjem fotografija šarenih različitih čarapa koje su postale simbol Svjetskog dana osoba s Down sindromom simbolizirajući upravo kako smo svi različiti, a u isto vrijeme i jednaki.

Na fotografijama možete označiti Udrugu za Down sindrom Mostar uz hashtag #WeDecide i #Obrazovanjebezdiskriminacije.

Ovim putem iskreno i punog srca zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci i nadamo se da ćete kao i do sada nastaviti podržavati rad naše Udruge i osobe sa Down sindromom u daljnjoj borbi za ravnopravnost, priopćeno je iz Udruge za Down sindrom Mostar