POČELO JE: ZZO HNŽ zbog Aluminija će imati 6 milijuna manje prihoda

Aluminij Mostar
Pixsell

Propast Aluminija počela se osjećati u svim segmentima u Mostaru. Od prodaje na tržnici, do mirovinskog i zdravstvenog sustava.

U Zavodu za zdravstveno osiguranje HNŽ-a pitali smo kakve su refleksije gašenja Aluminija na njihov rad.

“Gospodarska situacija u županiji ne razlikuje se od ostatka F BiH, ali razlikuje se u toliko što ove godine nema Aluminija d.d. Mostar.  Očekujemo, kao što smo prošle godine izražavali bojazan, kako bi to na razini godine mogli biti oko 6.000.000 maraka manji prihodi u odnosu na vrijeme kada je Aluminij radio u punom kapacitetu. Na žalost to se počelo ostvarivati”, odgovorila nam je Alenka Ban, glasnogovornica Zavoda.

Ista navodi da se to neće odraziti na krajnje korisnike, u smislu poskupljenja lijekova, ili sužavanja liste.  “Kada je riječ o cijeni lijekova s liste lijekova do promjene cijene nije došlo. Jedina promjena koja se dogodila po pitanju Pozitivne liste lijekova je ta što su u 2019., na prijedlog Zavoda, na listu uvedena 22 nova lijeka iz 11 farmakoloških skupina. Također, koncem godine, na listu je uvrštena i 21 nova paralela lijekova koji se već nalaze na listi”, zaključila je Ban. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.