VIDEO  Pitali smo Mostarce gdje će za Novu godinu, evo što su nam rekli

Gdje će Mostarci za novu godinu video anketa
Hercegovina.info

Iako se čini da novogodišnja euforija nije još uvijek u potpunosti zavladala Hercegovinom, a sve češće se čuju dogovori kako će se najluđa noć u godini provesti u kući sa najbližim ljudima, postoje i oni koji su odlučili da 31. prosinac provedu u klubovima. Za to zadovoljstvo, u jednom od najpoznatijih mostarskih klubova „Golden Cube Night Club“, za rezerviranje mjesta zainteresirani će morati izdvojiti cifru koja ide i do 1.500 KM.

Rezervacija najskupljeg stola prošle godine 1.000, ove 1.500 KM 

Tako će se, na primjer, u ovom mostarskom klubu ulaznice naplaćivati 25 KM u pretprodaji, a 30 KM na dan same proslave, dok će se dodatno morati platiti i rezerviranje mjesta i to od 50 do 1.500 KM, a sve u ovisnosti od pozicije stola u klubu.

Da su svakako visoke cijene još više porasle, pokazuju i podaci da je samo prethodne godine, točnije za doček 2023. godine, u ovom istom klubu ulaz koštao 20 KM u pretprodaji, a 25 KM na dan proslave, dok su cijene rezerviranja mjesta išle od 30 do 1000 KM. Određeni stolovi, vjerojatno ovi najskuplji, tim povodom dobit će na poklon i bocu pića, a vrata kluba se otvaraju već u 20 sati.

Rezervacije popunjene, otvorene liste čekanja

Ipak, ni ove sume koje su slične u klubovima širom BiH nisu odgovorile mlade od ove ideje, pa je tako već nešto više od mjesec dana prije proslave Nove godine rezervirano svako mjesto unutar kluba koje je bilo moguće rezervirati, a klub je naznačio da postoji mogućnost i „liste čekanja“, ukoliko niste na vrijeme ugrabili svoje mjesto.

Ekipa portala Hercegovina.info odlučila je, s obzirom na približavanje 31. prosinca, uraditi kratku anketu s Mostarkama i Mostarcima, provjerivši tako gdje će mladi dočekati 2024. godinu. Rezultati su bili u potpunosti suprotni od gore spomenutih.

Mladi ipak više vole kućnu atmosferu

Štoviše, mladi ispitanici su se većinom već odlučili za proslavu, ali sve u krugu najbližih ljudi, na nekim privatnim mjestima, kućama, vikendicama, eventualno na organiziranom dočeku na trgu ili putovanjima. Na spominjanje klubova, ispitanici su pretežno reagirali negativno, uz objašnjenje da je ili „preskupo“ ili pak „dosadno“.

Pogledajte anketu u nastavku

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.