PISMO STUDENATA "Dekanica Gadžić tvrdi da imamo najbolju online nastavu, a potpisala se na prezentaciju iz Rijeke, ni kameru ne pali"

Mila Gadžić
Ilustracija hercegovina.info

Na redakcijski mail portala hercegovina.info obratili su se studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U svom dopisu naglašavaju kako je na osnovu dosadašnje situacije na fakultetu donešena odluka o kombiniranom načinu izvođenja nastave, s tim da će prva godina imati klasični oblik nastave.

"S nadom da ćemo mi "starijih" godina bar imati mogućnost kombiniranog modela tješili smo se do jučer dok nas nisu obavjestili da će se nastava odvijati online. Pred dekanicu i ostale profesore našeg fakulteta iznijeli smo par zahtjeva (da nastava ne bude online jer imamo loša iskustva, ukoliko će biti online da se snizi cijena semestra koja nije ni malo mala 750,00KM te da se snizi cijena promocija jer će biti online) da bi svi zahtjevi bili odbijeni i naš glas se zataškao točnije mi kao da nemamo pravo glasa", naglašavaju studenti u mailu poslanom portalu hercegovina.info.

Naglašavaju kako prvo treba istaknuti da su ti isti profesori upravo na fakultetima radi studenata i da bi udovoljili zahtjevima i potrebama studenata, za šta studenti godišnje izdvajaju 1500,00KM i itekako imaju pravo iskazati svoje nezadovoljstvo i tražiti svoja prava, a prvenstveno normalno i kvalitetno školovanje:

"Smatramo da je na našem fakultetu najveći problem dekanica prof. Mila Gadžić, koja bi prije svega trebala biti primjer ostalim profesorima. Sada ćemo Vam iznijeti neke stvari koje ćemo potkrijepiti dokazima.

Prvo ćemo spomenuti kako je prof. i dekanica Ekonomskog fakulteta Mila izjavila kako je Ekonomski fakultet imao najuspješniju online nastavu na SUM, te da su cijene na našem fakultetu ionako preniske i nema govora o sniženju.

A sada činjenica da je ista profesorica samo lijepila prezentacije u Google Classroom sa naznakom da više informacija potražimo na Internetu, da niti jednom nije upalila kameru, i da stvar bude još gora prezentacije su kopirane sa Ekonomskog fakulteta u Rijeci gdje je prof. samo stavila svoje ime i promjenila datum i font slova.

Mila Gadžić

Je li to online nastava? Za što se naše profesori plaćaju (čast izuzetcima)? Je li za to studneti izdvajaju 1500,00KM godišnje? Također treba naglasiti da je rečeno da su prezentacije materijal potreban za ispit, a kada dođeš na ispit dobiješ pitanje u kojem ti traži da se nešto nabroji i objasni, dok je u prezentacijama samo nabrojano. Što mislite o tome da studenti na ispitu napišu više informacija pronađite na internetu? Neprihvatljivo.

Spomenut ću i rijetke profesore ovog fakulteta koji su se izuzetno trudili sa online nastavom i omogućili da nam apsolutno ništa ne nedostaje, ali ću ponoviti da su oni rijetki i na tome im iznimno hvala.

Odbijanje zahtjeva za sniženje cijene je više nego sramotno i poražavajuće kako na našem fakultetu tako i na SUM. Zamislimo se je li studenti koji imaju više braće i sestara i koji će u isto vrijeme imati online nastavu i ispite imaju doma 2,3 i više laptopa, je li imaju mogućnost pratit nastavu i kakva im je internet konekcija?

Mila Gadžić

Mila Gadžić

Upravo zbog ovakvih stvar ista cijena školovanja je krajnje neprihvatljiva. Također činjenica da ćemo buljiti po 6 sati dnevno u računalo je poražavajuća. Da bi izbjegli tzv. "opasnu koronu" dobit ćemo 1001 drugu bolest. Potrebno je da Rektorat reagira i uvaži zahtjeve studenata jer mi nismo djeca u osnovnoj školi nego odrasle mlade osobe koje samo žele normalno školovanje. ŽELIMO NA FAKULTET BEZ OBZIRA NA KORONU", poručili su studenti u pismu koje su poslali portalu hercegovina.info.

Redakcija portala hercegovina.info poslala je upit dekanatu te čekamo njihov odgovor na navedeno pismo i tvrdnje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.