PERO PAVLOVIĆ Mi vjerujemo da ćemo u narednih nekoliko dana doći do rješenja

Prosvjed zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Današnja, najmasovnija šetnja zdravstvenih djelatnika mogla bi biti i zadnja. Glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović kazao je da se jutros dogodilo ono o čemu se govorilo danima i tjednima.

"Supotpisan je od ministra Gorana Opsenice, predstavnika Vlade i gospodina Anića, predstavnika sindikata protokol o pregovaranju. Mi vjerujemo da ćemo kroz proces pregovaranja u narednih nekoliko dana doći do rješenja, doći do kolektivnog ugovora koji će biti prihvatljiv za obje strane". istaknuo je Pavlović. 

Podsjetimo, u trenutku polaska prosvjedne šetnje zdravstvenih djelatnika sa Španjolskog trga iz Vlade u poslali priopćenje da su Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, u ime Vlade HNŽ, i Ivica Anić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar, u ime Sindikata, danas su potpisali usuglašeni tekst protokola o vođenju pregovora radi zaključivanja granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Potpisivanjem ovoga protokola od strane predstavnika Vlade i Sindikata osigurani su potrebni preduvjeti za početak pregovaračkoga procesa s ciljem utvrđivanja konačnoga teksta kolektivnog ugovora. 

Generalni štrajk se, kako su kazali sindikalisti time ne prekida, nego nastavlja do trenutka potpisivanja kolektivnog ugovora.