PERO PAVLOVIĆ Hercegovina se osim sa koronavirusom bori i sa vatrenom stihijom

Pero Pavlović
Hercegovina.info

Osim s pandemijom koronavirusa Hercegovina je posljednjih dana suočena s velikim brojem požara koji još uvijek nisu stavljeni pod kontrolu.

"Nastavlja se naša zajednička borba kako zaustaviti širenje koronavirusa. Ova naša borba posebno u našoj županiji je ovih dana dosta otežana. Svjedoci smo da se jedan značajan dio naše županije bori sa vatrenom stihijom. Događa nam se ono što se dogodilo i susjednoj Hrvatskoj. Danima vas pozivamo da ostanete kući, a sada vas pozivamo da pomognete ljudima koji se bore s vatrom da zaustave širenje požara u jednom značajnom dijelu naše županije.

Vjerujem da ćemo u ovoj zajedničkoj borbi i u jednom i u drugom pravcu polučiti dobre rezultate. Molimo i pozivamo da ova borba s vatrom bude na razini onoga što govorimo već nekoliko tjedana čuvajte sebe i čuvajte ljude oko sebe", kazao je glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Županijska uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo sukladno procedura zatražila je međunarodnu pomoć u gašenju požara, a Vlada Crne Gore na izvanrednoj sjednici donijela je odluku o polijetanju tri air traktora.

"Oni će gasiti požare u najugroženijim područjima, u općinama Konjic i Prozor-Rama. Nadam se kako će značajan posao napraviti ljudi koji su nam došli u pomoć iz Crne Gore i ovim putem im zahvaljujemo i pozivamo sve koji mogu da pomognu, ali da ne izlažu sebe kontaktu s drugima", poručio je Pavlović.