ORLAC Iz Vodovoda poručili kako fekalije na ulicama nisu njihova nadležnost

Orlac fekalije
hercegovina.info

Proteklih dana pisali smo o problemu mještana Orlaca, koji već dugih 17 godina muku muče s fekalijama koje isplivavaju na ulicu ispred njihovih domova. U pomoć su zvali Grad i inspekciju, no kako kažu sve je ostalo na lijepim riječima. Fekalije "teku" ulicom kojom svakodnevno prolaze mještani, ali i djeca. Zbog djece su, kako su nam kazali, najviše digli svoj glas.

Nakon, njihovog pisanja, odlučili smo kontaktirati i Grad, ali preko njih smo dobili samo odgovor od JP Vodovod Mostar u kojem stoji:

"Što se tiče naselja Orlac, radi se o lokalnoj kanalizaciji koja nije dio gradske kanalizacije. Dakle, nije naša nadležnost", odgovorili su nam.

Činjenica jeste da su se mještani još prije sedam godina odlučili sami riješiti problem. Položene su oborinske cijevi na koje su se brojni priključili te su iste zablokirane što je dovelo do još većeg problema. No, ovim problemom odgovorni će se sigurno morati pozabaviti i preuzeti odgovornost, inače će mještani Orlaca ostati građani drugog reda koji će se i dalje gušti u nesnosnom smradu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.