OPSADNO STANJE U BOLNICI Oboljele na odjel doveo kum?

Koronavirus Mostar SKB
hercegovina.info

Nakon što je i službeno potvrđeno da je koronavirus stigao u Mostar, ključno je pitanje zašto su oboljeli umjesto na Infektivnom boravili na Odjelu na plućne bolesti, gdje su doveli u opasnost i pacijente i osoblje, skrivajući boravak u inozemstvu.

U bolnici vlada opsadno stanje, zovu se svi koji su jučer i danas bili na poslu, ispituje kako se odvijala cijela situacija. Oni koji su imali prvi kontakt s oboljelima morati će u samoizolaciju.



Navodno su oboljeli na plućno legli preko prijateljskih i drugih veza s jednim od tamošnjih liječnika.

„Otac i sin su iz Ilića, rodom iz Gruda, a gospodin koji ih je primio na plućno je njihov kum, koji ih je zaprimio na plućno i rekao da će se on brinuti o njima“, potvrdio je za hercegovina.info izvor iz mostarske bolnice.

Kaže da je oboljeli na plućno došao s teškom upalom pluća, već zaražen, prošao sve protokole, a nisu ga testirali. „Luda kuća je na plućnom, žene plaču i čiste sve što je dodirnuo“, priča naš sugovornik za hercegovina.info.

U Mostaru je danas potvrđen 27. oboljeli od koronavirusa u BiH. Bolest donose putnici, koji nakon boravka u inozemstvu ne žele u samoizolaciju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.