OPEN CITY U Mostar dolaze S.A.R.S., Neno Belan, Elemental, Psihomodo Pop...

OPEN CITY U Mostar dolaze S.A.R.S., Neno Belan, Elemental, Psihomodo Pop...
Hercegovina.info

Ovogodišnje izdanje festivala 'Open City' Mostar održat će se od 20. srpnja do 4. kolovoza, a u 16 dana trajanja festivala na sedam lokacija u gradu nastupit će više od 40 izvođača iz Mostara, BiH i regije.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako je prošlogodišnji festival bio organiziran na vrhunskoj razini te zahvalio Europskoj uniji što je i ove godine podržala jedan ovakav događaj.

"Ideja festivala je da on traje sljedećih godina i godina i Grad Mostar će vremenom sve više preuzimati inicijativu. Izuzetno je zahtjevna priča, pogotovo u vremenu u kojem se trenutno nalazimo, i uz sve probleme koje imamo ipak se našlo snage i volje da Mostaru ponudimo jedno fino ljeto", naglasio je Kordić na konferenciji za medije te zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Ureda za komunikacije i glasnogovornik Ureda za komunikacije Delegacije Europske unije u BiH i Ureda specijalnog predstavnika EU Ferdinand Koenig zahvalio je svima onima koji su, kako je kazao, zajedno s delegacijom Europske unije učinili 'da ovo drugu godinu zaredom bude realnost'.

"Od samo početka festival 'Open City' Mostar je zamišljen ne samo kao proslava kulture, nego također i kao nešto što će rušiti barijere, osigurati nove perspektive, potaknuti nove načine razmišljanja, otvoriti dijalog i podržati suradnju međi ljudima. Prošle godine preko 15 tisuća posjetitelja svih uzrasta iz različitih sredina uživalo je tijekom tri tjedna u umjetnosti kulture, glazbe, javnih debata, kazališta i drugih aktivnosti u gradu. Ove godine zajedno s partnerima imamo za cilj da nastavimo i nadogradimo prošlogodišnji uspjeh", kazao je Koenig.

Naglasio je kako festival ove godine nudi različite aktivnosti i događaje među kojima će biti i zanimljiv dječji program. "Festival će ove godine ojačavati svoju suradnju s drugim festivalima i kulturnim organizacijama iz grada. Naša nada je da će ovo postati godišnji događaj koji će i dalje promovirati ujedinjujuće vrijednosti kulture i koji će spajati ljude u ovom prekrasnom gradu", poručio je.

Na otvorenju festivala, 20. srpnja na Hamam stageu nastupit će Mostar Rock School Akademski odjel i S.A.R.S., a tijekom trajanja festivala posjetitelje će, između ostalih, zabavljati Mostar sevdah reunion, Letu štuke, Ajs Nigrutin, Zoster, Neno Belan, Elemental, Psihomodo Pop, Bolero i mnogi drugi. Dječji program će biti upriličen 24. i 31. srpnja.

Inicijatori organizacije ove manifestacije su Mostar Rock škola i članovi Kluba 27 – Muzičkog centra 'Pavarotti', a partneri projekta Europska unija u Bosni i Hercegovini i Grad Mostar.