OPĆINSKI SUD Pobjeda sindikata, nastavlja se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika!

Vlada HNŽ rješenje
hercegovina.info

Nakon što je sudskom odlukom blokiran, nastavlja se generalni štrajk zdravstvenih djelatnika HNŽ-a. Rezultat je to jutrošnje odluke suca.

Na Općinskom sudu u Mostaru jutros je održano ročište oko generalnog štrajka zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u koji je sudskom odlukom obustavljen.

Glavne stranke u predmetu bile su Vlada HNŽ-a i Nezavisni sindikat Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, dok je postupajući sudac bio Zlatko Tanović. Zdravstveni djelatnici su zbog sudskog rješenja obustavili generalni štrajk, nakon čega su imali tri dana da dokažu da je isti u skladu sa zakonskim propisima.

Kako hercegovina.info saznaje na licu mjesta, Općinski sud u Mostaru jutros je donio rješenje o poništenju navedene odluke, što znači da zdravstveni djelatnici već sutra kreću u novi štrajk.

Vlada HNŽ rješenje

"Zahvaljujem se Općinskom sudu u Mostaru na poštenoj, pravednoj i zakonitoj odluci o ukidanju mjere zabrane provođenja štrajka. To je bilo ono što smo i najavljivali i očekivali. Štrajk zdravstvenih djelatnika se nastavlja odmah sutra, a Vladi HNŽ-a i resornom ministru zdravstva poručujemo da svi uskoro dolazimo ponovno ispred njihovog sjedišta", kazao nam je predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u Dalibor Vuković

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.