OGRADILI SE: MUP HNŽ neće obavljati nikakve poslove za Barbarića

Pauk policija MUP HNŽ
Hercegovina.info

Nakon što je u svom jučerašnjem izlaganju na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara direktor J.P. 'MO Parking' Ivan Barbarić rekao kako bi policija u potpunosti trebala preuzeti pauk-službu u Mostaru, priopćenjem se danas oglasilo MUP Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) i sve demantirao.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Povodom nespretno izrečenih ili u medijima  krivo prenesenih izjava ravnatelja J..P 'MO Parking' da će 'policija u potpunosti preuzeti pauk-službu i da će grad Mostar ustupiti MUP-u dva pauk-vozila' dužni smo, po tko zna koji put, informirati javnost da MUP HNŽ obavlja samo poslove iz svojih nadležnosti propisanih Zakonom. Ovo Ministarstvo nije, a niti hoće, obavljati poslove iz nadležnosti i za račun J.P. 'MO Parking' ili bilo kojeg drugog javnog ili privatnog poduzeća eventualno preuzimajući dio njihovih poslova.

MUP HNŽ je iskazao dobru volju za suradnjom u rješavanju problema 'mirujućeg prometa' u gradu Mostaru, te zatražio na korištenje jednog pauk vozila, od nekoliko dugi niz godina nekorištenih pauk vozila u vlasništvu Grada Mostara, ali isključivo radi obavljanja poslova iz svoje nadležnosti propisanih Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH.

Također, koristimo prigodu da informiramo javnost da su intenzivirane aktivnosti policije na suzbijanju prekršaja nedozvoljenog parkiranja na pločnicima, ulici, zelenim površinama i drugim mjestima gdje je to Zakonom zabranjeno. U svom radu policija je počela koristiti i niz tehničkih sredstava, a jedno od novih jeste da se koristi kamera iz službenog vozila u pokretu koja snima vozila parkirana na nedozvoljenim mjestima. Nakon obrade i provjera u bazi podataka prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest o učinjenom prekršaju sa propisanom visinom kazne.

Na kraju obavještavamo javnost da su u gradu Mostaru u ulici Ante Starčevića i u ulici kralja Tomislava postavljeni novi radari za kontrolu brzine i drugih prometnih prekršaja", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

Podsjetimo, u jučerašnjem izlaganju direktor 'MO Parkinga' je rekao sljedeće:

"Napravljen je i na NO usvojen rad plana unaprjeđenja i modernizacije mirujućeg prometa za 2023. godinu s tri novoplanirana vrlo važna segmenta u našem radu. Prvi i osnovni problem o uspostavi reda u mirujućem prometu je pauk služba. U finalnoj smo fazi priprema za pauk službu koju bi, prema zadnjim informacijama koje imamo, u potpunosti trebala preuzeti policija, što nam je drago, a Grad Mostar će u tu svrhu ustupiti MUP-u dva pauk vozila", rekao je.