OBMANJIVANJE I ISKUPLJIVANJE Privatnik raskopao, a Grad iz našeg džepa plaća sanaciju na Bijelom Brijegu

Bijeli brijeg gradnja
hercegovina.info

Investitori na Bijelom Brijegu prilikom dovoda vode i struje iskopali su naselje u svim smjerovima, o čemu su nam u više navrata pisali žitalji. Iz Grada Mostara su na naš upit kazali da će se cesta uraditi i kako je to obveza izvođača.

“Posao će raditi tvrtka HP Investing kada se stvore vremenski uvjeti, sada kad je kiša ne mogu raditi”, kazao je na naš nedavni upit šef službe za građevinske propise Zdravko Čuljak.

Međutim, iz pouzdanih izvora saznajemo da je Grad taj koji je angažirao HP Investing za radove na Bijelom Brijegu, što bi pak značilo da će Grad iz naših džepova platiti sanaciju izrovanih prometnica, koje je zbog zgrade napravila privatna građevinska tvrtka, koja je dužna vratiti prometnice u prvobitno stanje.

Zgrada na Bijelom Brijegu predmet je i kaznene prijave koju su složili žitelji tog naselja. Kazneno je prijavljen gradonačelnik Ljubo Bešlić, šef službe za građevinske propise Zdravko Čuljak i inspektor Nebojša Šarić. Tužiteljstvo HNŽ-a je zadužilo Federalnu upravu policije da dostavi izvješće o gradnji u ovom naselju. Iz Tužiteljstva HNŽ-a prije nekoliko dana nam je potvrđeno da izvješće FUP-a još nisu dobili.