NOVO RUHO STAKLENE BANKE Iz Federacije potvrdili da će ubrzo natječaji za obnovu

NOVO RUHO STAKLENE BANKE Iz Federacije potvrdili da će ubrzo natječaji za obnovu
hercegovina.info

MOSTAR - Stakleno-betonski div naziva „Staklena banka“, nakon višedesetljetnog propadanja uskoro bi mogao dobiti novo ruho. Kako je za heregovina.info potvrđeno iz federalne Vlade, u tijeku su aktivnosti na izradi projektnog programa i projektnog zadatka za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b.

„U razdoblju koje slijedi, izvršit će se raspisivanje Javnog natječaja za izradu Idejnog rješenja i glavnog projekta za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b., po čijem će se završetku izvršiti i raspisivanje Javnog natječaja za izvođenje radova“, potvrdili su iz glavnog tajništva federalne Vlade za hercegovina.info.

Na sjednici održanoj 5. rujna prošle godine, Vlada je zadužila Generalno tajništvo da odmah pokrene aktivnosti neophodne za rekonstrukciju/sanaciju/adaptaciju zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu i objekta poslovne zgrade "Staklena banka" u Mostaru uključujući i provođenje postupaka javnih nabavki.

U tom objektu bi trebala bi biti smještena federalna ministarstva s mostarskom adresom. Podsjetimo, već godinama Staklena banka zjapi u samom središtu Mostara. Nerijetko je dom beskućnika, narkomana, a pojedincima posluži i kao javni wc. Njezinoj obnovi raduju se posebno Mostarci koji žive u zgradama oko Staklene banke, koji su pola života proveli živeći uz ovaj devastirani objekt, koji nikada nije ni zaživio u svom punom sjaju. Ostakljena je neposredno pred rat.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.