NIJE ŽURBA Vlada HNŽ-a će tek idući tjedan imati neke mjere za pomoć gospodarstva

Gospodarstvo
Ilustracija / hercegovina.info

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji je u samo tri dana, u razdoblju od 25.-27. ožujka ove godine, zaprimljeno 200 otkaza. Koliko ih je ukupno u HNŽ-u u ožujku dobilo otkaz ne zna se, a na pomolu nema ni konkretnih mjera za spas ionako krhkog nam gospodarstva.  

Paket mjera kojima će se ublažiti posljedice koje nas pogađaju i konkretan odgovor države, entiteta, županija i jedinica lokale samouprave čekati će se još.

"Mi ćemo sigurno još ovog tjedna, a ako ne u ovom, onda idućem, izaći sa vrlo konkretnim prijedlogom mjera i mjerama koje možemo poduzeti, ali isključivo sa razine i nadležnosti županije. Naše ustavne ovlasti po tom pitanju nisu Bog zna kakve, ali ono što je u našoj moći mi ćemo činiti", kazao je glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović na naš upit barataju li brojkama o otkazima i što čine da se takvo stanje spriječi.  

Kazao je da je županijski premijer sazvao sjednicu Vlade i zatražio od svih resornih ministara da konkretno predlože mjere i prijedloge kako bi i na koji način ublažili ovaj ekonomski, i gospodarski udar koji osjećamo svi.

Podsjetimo, iz Službe za zapošljavanje HNŽ našem su portalu kazali da su u samo tri dana zaprimili 200 odjava zbog otkaza. I Zavod za zdravstveno osiguranje HNŽ pozvao je poslodavce da plaćaju doprinose, kao da je u ovoj situaciji to njihov loš odabir, a ne posljedica zaustavljanja rada.

Na višim razinama vlasti također još nema konkretne pomoći za gospodarstvenike, koja postoji samo u najavama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.