NISMO MI KRIVI ŠTO JE 'UŠA' Tri pacijentice Ortopedije pozitivne, majka na Pedijatriji pozitivna, pa negativna

Koronavirus Mostar SKB
hercegovina.info

Tri pacijentice s Ortopedije pozitivne su na koronavirus, na Pedijatriji je testirana majka koja je bila pozitivna, pa onda negativna, sažetak je odgovora koji je Sveučilišna klinička bolnica Mostar, putem Stožera civilne zaštite HNŽ-a dostavila našem mediju.

Prozvali su nas iz bolnice za senzacionalističko izvještavanje, što im otežava rad, umjesto da su sami izvijestili javnost koliko je pacijenata Ortopedije pozitivno na koronavirus, te da je majka pozitivna na koronavirus boravila na Pedijatriji.

Da je majka pozitivna izvjestili su iz bolnice i Dom zdravlja Ljubuški pa je Dom zdravlja poslao određen broj djelatnika u samoizolaciju, a o svemu je ravnatelj dr. Ivan Landeka, na koncu govorio i za Radio postaju Ljubuški. Toliko o našoj tendencioznosti. Portalu hercegovina.info iz tri izvora je potvrđeno da je majka iz Ljubuškog pozitivna na koronavirus. Potvrdio je to na kraju i spomenuti Landeka, inače član Stožera civilne zaštite grada Ljubuškog.

„U kasnim poslijepodnevnim satima došao je i potvrdan nalaz za mlađu žensku osobu s područja Ljubuškog koja se testirala radi boravka s maloljetnim djetetom u pratnji u bolnici. Kako je dijete zbog prirode bolesti posljednjih par dana dolazilo na Odjel hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški, tako sada djelatnici naše hitne, njih više od deset odlazi u samoizolaciju. Majka nije pokazivala nikakve simptome, a testirala se samo iz razloga boravka u bolnici u pratnji maloljetnog bolesnog djeteta“, kazao je Landeka. Poslušajte ovdje:

„U posljednjih mjesec dana COVID 19 kod pacijentica koje su liječene na Ortopediji u razdoblju ožujak - travanj – ukupno 3 pacijentice“, kazala je glavna epidemiologinja dr. Jelena Ravlija na naš upit koliko je pozitivnih pacijenata na odjelu.

O koronavirusu na Pedijetriji kazali su ovako. Majka je bila pozitivna, pa potom negativna. Znači li to da testovi mogu biti lažno pozitivni, ili pak lažno negativni!?

„Dana 15. travnja od strane liječnika hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Ljubuški zaprimljen je poziv da dijete ima epileptični napad, i da unatoč ordiniranoj terapiji napad ne prestaje, što upućuje na životno ugrožavajuće stanje.

Upućeni su da dijete dovedu u SKB Mostar. Dijete je u pratnji majke prošlo trijažnu kontrolu u Ljubuškom i u trijažnom centru SKB Mostar, te je nakon utvrđene negativne epidemiološke anamneze dijete primljeno na Kliniku za dječje bolesti SKB-a Mostar, naravno uz sve mjere opreza i nošenje zaštitne opreme, sukladno procedurama.

Budući da se radilo o malodobnom pacijentu, koji je već imao zakazanu neurološku pretragu zbog prijašnjih epi napada, bilo je inducirano testiranje djeteta, majke i oca na COVID 19.

Prvi nalaz majke ukazivao je da je COVID pozitivna, međutim nakon ponovljenog testiranja, test je bio negativan za majku, dijete i oca. Prije ponovljenog testa poduzete su sve mjere dezinfekcije, te je napravljen izvid od strane epidemiologa SKB-a Mostar te su dezinficirani svi prostori na Klinici za dječje bolesti“, odgovorili su na naš upit.

Dakle, kako smo i pisali, majka je na Pedijatriji bila pozitivna, nastupila je zbrka i strka.

Kako tvrde iz bolnice na ponovnom testiranju je bila negativna.

Sukladno tome, bolnica je trebala izvijestiti javnost da je pacijentica iz Ljubuškog, koja je pozitivna, naknadnim testiranjem negativna.

Na koncu i informacija da je majka negativna, otvara milijun pitanja.

Evo postavit ćemo „senzacionalistički“ još jedno pitanje.

Hoće li se onda samoizolirani iz Ljubuškog vratiti na posao, jer su izolirani nakon pozitivnog testa, koji je potom bio negativan. Hoće li majka biti testirana i treći put, da bi djelatnici Doma zdravlja Ljubuški bili sigurni da su na sigurnom?

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.