NEZAVISNI SINDIKAT SKB MOSTAR Izabrano novo-staro vodstvo, predsjednik Anić otkrio sljedeći korak

Ivica Anić
hercegovina.info

Jučer je u Mostaru održana skupština Nezavisnog sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, gdje je izabrano novo-staro predsjedništvo u istom sastavu. Između ostalog usvojen je i novi izmijenjeni statut, te je podneseno financijsko izvješće za prošlu godinu. 

Predsjednik Sindikata i u naredne četiri godine bit će Ivica Anić.

"Cijelo predsjedništvo je ostalo u istom sastavu, a i ja sam jednoglasno ponovno izabran za predsjednika. Dobili smo veliko povjerenje naših članova i sada idemo dalje raditi na onome što je pred nama", kaže Anić za Hercegovina.info.

Zadovoljan je učinjenim u protekle dvije godine.

"Ne samo ja, nego svi članovi Sindikata su se složili kako smo zadovoljni svim onim što smo do danas napravili. Čim smo krenuli s radom došla je pandemija koronavirusa. Tijekom pandemije mi smo među prvima našli preko 300 pravih zaštitnih odjela koje smo donirali SKB Mostar. Pokrenuli smo akciju za naše djelatnike gdje smo osigurali novac, odjela, hranu, vizire i ostale potrepštine. Nadalje, prvi smo bili inicijatori da se uvede naknada osobama koje rade na covid odjelima, ne samo u Mostaru nego i u cijeloj državi. To možda brojni i ne znaju, ali to bila inicijativa upravo našeg Sindikata. Svi su tada imali strah, bilo je normalno da se stimulira one koji su radili na tim odjelima. Naravno, tu je bila i naša borba za prava, za Kolektivni ugovor kroz prosvjede, postavljanje šatora i ostalog. Bili smo uistinu ujedinjeni u tim danima, imali smo jedinstvo i djelujemo kao jedan pravi sindikat", ističe Anić.

Slijede novi koraci.

"Radi se na pripremi novog Kolektivnog ugovora zajedno s liječnicima. Tražit će se nova satnica budući da je sve poskupjelo. Pratimo rast cijena i potrošačke košarice i životnog standarda, te ćemo sukladno tome tražiti povećanje. Isti su već potisali od prosvjete do policije, rekao je Ivica Anić za naš portal.